UPA Bafra’da sokak hayvanları için yuva yerleştirdi

UPA Bafra’da sokak hayvanları için yuva yerleştirdi

​​​​​​​Samsun’un Bafra ilçesinde, Birleşik Hayvanları Koruma Vakfı / Derneği ( United Protection of Animals Foundation, UPA) sokak hayvanları için farkındalık yaratmak adına ‘sokağı yuvala’ adı altında barınak projesini hayata geçirdi.

A+A-

Bafra Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim Orkun Demir,

’’Bafra Belediyesi olarak elimizden geldiğince sokak hayvanlarının yanlarında olmaya çalışıyoruz. Daha önce yerleştirdiğimiz kaplara, mama ve su dağıtımı düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bugün de UPA, bizden sokak hayvanlarının barınabilmesi için, köpek külübelerini yerleştirmek amacıyla yer göstermemizi istedi. Bizde gerekli çalışmaları yaparak 5 farklı yer gösterdik ve külübeleri yerleştirmelerinde yardımcı olduk’’ ifadelerine yer verdi.

Barınakların, sokak hayvanlarının en yoğun olduğu bölgelere konumlandırıldığını söyleyen Birleşik Hayvanları Koruma Vakfı / Derneği (UPA) Başkan Yardımcısı ve Kurucu Üyesi Dr. Bozkurt Oğuz Sınar proje ile ilgili bilgi verdi.

Sınar, ’’Sokak hayvanları için projeler yapıyoruz ve bunun içinde yoğun çalışıyoruz. Bütün dünyaya ulaşmaya çalıştığımız için UPA İngilizce olarak kuruldu. Bu topraklardan çıktık, Türkiye’den çıktık ama bütün dünyaya ulaşmamız gerekiyor. Bafra’da sokak hayvanları için 5 adet köpek kulübesi yerleştirdik ve daha da yerleştireceğiz. Samsun’un diğer ilçeleri içinde çalışmalarımız devam ediyor. Sokağı Yuvala projemiz sadece Samsun için değil İzmir, Antalya / Kaş ve diğer bölgeler içinde projemiz devam ediyor. Sokağı Yuvala projemizin amacı, sokaklara dikkat çekmek ve sokakta ki hayvanların zor koşullarda yaşadığını hissettirmek, evsiz olduklarını göstermektir. Biz UPA olarak onlara ev bağışlayarak onları bu yaşamdan kurtarmaya çalışıyoruz ve hedefliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Birleşik Hayvanları Koruma Vakfı / Derneği (UPA) Başkanı Haydar Aksu ise,

’’Sokağı Yuvala projesi adı altında kampanya başlattık. Amacımız sokaktaki canlara dikkat çekmektir. Her insanın kendi barınacağı evi olduğu gibi biz de UPA olarak sokak hayvanlarının da kendi evi, barınacağı yeri olması için sokaklara, sokak hayvanları için kulübeler yerleştirmeye başladık. Böylece sahipsiz diye bilinen sokak hayvanları, devlet güvencesine sokularak sahipli hale getirilmiş oldu’’ ifadelerine yer verdi.

Bafra’nın 5 ayrı noktasına konumlandırılan kulübe programına UPA Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Uçar ve İbrahim Çavuş’ta katıldı.

bafrada-sokak-hayvanlari-icin-yuva-yerlestirdi-1.jpg bafrada-sokak-hayvanlari-icin-yuva-yerlestirdi-2.jpg bafrada-sokak-hayvanlari-icin-yuva-yerlestirdi-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum