OMÜ'lü Gençlerden İşaret Dilini Metne Çeviren Eldiven Mucizesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri, işaret dilini metne çeviren eldiven tasarladı.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri, işaret dilini metne çeviren eldiven tasarladı.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencilerinden Emre Şola, Hüseyin Gazi Karabolat ve Semih Yılmaz, işaret dilini metne çeviren yenilikçi bir eldiven geliştirdi. Öğrenciler, araştırmaları sonucunda, eldiven üzerindeki sensörleri büküldükçe direnç değeri değişen bir malzemeden kendileri üretti. Tasarlanan eldivende kişi işareti yaptıktan sonra sensörler verileri alıyor. Bu veriler, işaret dilindeki harf ve kelimelerle eşleşerek mobil uygulama aracılığıyla görsel çıktı sağlıyor.

Projeyi anlatan öğrenci Emre Şola, "Projemiz, işaret dilini kullanan insanların günlük hayatta iletişimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılmıştır. Kullandığımız sensörler ve yazılım yöntemleri ile iki eldiveni haberleştirdik ve farklı kelimeleri anlamlandırdık. Bu sayede günlük hayatta işaret dilini bilen ve bilmeyen insanlar arasında iletişimi kolaylaştırmış olduk" dedi.

Proje, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında sergilendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.