SİGARA MEKRUH DEĞİL, HARAMDIR

SİGARA MEKRUH DEĞİL, HARAMDIR"

Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, sigarının mekruh değil, haram olduğunu ileri sürdü.

A+A-

Samsun Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, Bafra İlçe Müftülüğü'nün Organizesi, Bafra Belediyesi'nin katkıları ile yapılan Kadir Gecesi programında açıklamalarda bulundu.
Müftü Öztürk yaptığı açıklamada, insan sağlığına zarar veren uyuşturucu, keyif verici maddelerin dinen haram olduğunu vurgulayarak, bilimsel olarak zararları ortaya konmuş, insan sağlığını tehdit eden sigaranın da bu kategoride değerlendirilmesi gerektiği söyledi.
Müslümanların Ramazan'ı yalnızca yiyip içmekten uzak durmak olarak algılamamaları gerektiğini hatırlatan Müftü Öztürk, "Ramazan'da her türlü zarar verici alışkanlıktan uzak durulmalı. Sigaradan hayat boyu uzak durmak lazım. Sigara haram. Diğer haramlar gibi o da haram. Sigara, Dünya Sağlık Teşkilatı'nın raporuna göre, uyuşturucular içinde içki dahil en tehlikelisi. Bu benim tarifim değil. İslam alimleri de böyle söylüyor. Uyuşturucular İslam dininde haramdır, sigara da uyuşturuyor. Dolayısıyla sigaranın yaptığı tahribatı başka birisi yapmıyor. Yine uzmanların ifadesi şudur ki, 20 yıl devamlı her gün bir paket sigara içen bir insanın içinde 7 kilo katran, 7 kilo is birikir. İftardan sonra sigara içilmesi sağlık açısından vücuda zararlı, tehlikeli. Sigara sizin bildiğiniz gibi mekruh değil, benim söylediğim gibi haramdır. Sigara ve benzeri şeyler haramdır. Yani oruç olur ama sevabı olmaz. Oruç zamanında orucunu tutmuş oluyorsun. Sigara içtin orucunu zedeledi mi? Oruç olarak borçtan kurtuldun ama sevap bırakmadı. Sigara içmek haramdır. Haram olan, çirkin olan şeyden uzak durmak lazım. Orucumuzu, namazımızı, teravihimizi zedeleyecek her türlü şeyden uzak durmak lazım. Sigara da bunlardan biri. Sigara ve benzeri haramlar orucun sevabını bırakmaz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.