SEL FELAKETİNİN ZARARLARI KAŞILANSIN, ACILARI PAYLAŞILSIN

SEL FELAKETİNİN ZARARLARI KAŞILANSIN, ACILARI PAYLAŞILSIN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek beraberinde CHP İl Başkanı Dr Mehmet Kundak İlçe Başkanı Ali Çelebi ve önceki dönemde ilçe başkanlığı yapan Gürsel Ersoy’la birlikte İlçede incelemelerde bulundu.

A+A-

Zeybek ve beraberindeki heyet çarşı içerisinde selden etkilenen Salıpazarı Devlet Hastanesini çarşı esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Heyelan ve Sel felaketinde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın evlerinde taziye ziyaretinde bulunduk. Sel felaketinin boyutlarının büyüklüğü ürkütücü olmakla birlikte; Merkezi yönetimlerin ve yerel yönetimlerin gerekli duyarlılığı göstermemesi sonucunda; dere yataklarında yapılaşma, daraltma, dere yataklarının temizlenmemesi sonucunda dere yatağından taşan sular işyerlerini, tarım alanlarını sular altına alarak zararın ve kayıpların boyutlarını boyutlarının artmasına sebep olmaktadır.

DERE YATAKLARINDAKİ YAPILAŞMAYA SON VERİLSİN!

Zeybek; Bölgemizde bu yıl peş, peşe yaşanan sel felaketinin büyük maddi hasarların yanında can kayıplarının olması üzüntümüzü artırmıştır. Heyelan ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu acılı günde vatandaşlarımızın acılarını paylaşırken devletin tüm imkânlarının bölge insanımızın yaralarının sarılmasında yanlarında görmek istiyoruz. Bölgede yaşanan sel felaketi sebebiyle fındık üreticilerinin büyük kayıpları olacağını tahmin ediyoruz. En kısa zamanda uzmanların bölgede gerekli incelemeleri yaparak üreticinin kayıplarının telafi edilmesi gerekmektedir.

Zeybek; Doğal afetlerin önlenmesi imkânsız olmasına rağmen; gerekli tedbir ve önlemlerin zamanında alınması afetin zararlarını azaltacaktır. Dere yataklarına yapılmış olan yapıların hızla yıkılması, dere yataklarının doğal akışı ile oynanmaması ve temizlenmesi, yeni drenaj kanallarının yapılması sel felaketinin vereceği zararları azaltacaktır. Felaketlerden mutlaka bazı dersler çıkarmak gerekir ve duruma göre önler almak zorunluluktur. Felaketlerden ders çıkarmayan yöneticiler her dönem vatandaşların zarar görmelerine sebep olurlar dedi.

Zeybek; Salıpazarı –Terme de sel felaketinden zarar gören halkımıza büyük geçmişler olsun dileklerimle bir daha Allahtan doğal afet yaşanmamasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler