CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;"Aile İçerisinde En Çok Fedakârlık Gösteren Birey Kadındır

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;"Aile İçerisinde En Çok Fedakârlık Gösteren Birey Kadındır

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yapmış olduğu basın açıklaması yaptı.

A+A-

KADINLAR TOLUMUN YARISIDIR

      CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ülkemizde ve Dünyadaki çok ülkede Bazı kadınlar en temel haklarını kullanamadıkları gibi; kadınlar Toplumların gelişmesinde en ağır ve önemli görevleri üstlenmekte,  çocukların gelişim ve eğitiminden başlamak üzere Aile içerisinde en fedakârlık gösteren bireydir. Tarihi süreçler içerisinde kadınların bazı hakları kullanmaları engellemelerle kullandırılmamış olsa da, yine en ağır görevler onlara düşmüştür.

  Dünyada gelişmiş ülkelerde en önemli görevleri kadınlarımız yerine getirmektedir. Ülkelerin gelişmişlik sıralarında en üst sıralarda olmasının önemli sebebi kadınlarına gerekli değeri vermesi ve eğitmesidir. Kadınlarını eğitmeyen toplumlar unutmasınlar ki kadınsız gelişme ve ilerleme olmaz.

ÜLKEMİZ KADINLARI CUMHURİYETLE BÜYÜK HAKLAR KAZANMIŞTIR

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Mustafa Kemal 1919 yılında Samsuna çıkarak Anadolu’da yaşayan halka umut ışığı olmuş. Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurması ve yenileşme hareketlerini hızlandırması sonucunda; Temel haklarından yoksun bırakılmış kadınlarımıza da umut ve ışık olmuştur.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Devrim ve İlkelerini hayata geçirirken kadınlara büyük önem vermiş, Tevhidi Tedrisat kanunu ile cinsiyet ayrımın kaldırarak karma eğitimi getirmiş, kızlarımızın erkeklerle aynı okullarda karma eğitim görmelerini sağlamıştır.

   Zeybek; Eğitimde yaşanan gelişmeler ışığında kadınlarımızın bilinçlenmesi hedeflenmiş, kadınlarımıza 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Atatürk tarafında Kadınlarımıza sağlanan demokratik haklar birçok gelişmiş ülkeden önce kadınlarımıza kullandırılmış olması sevindiricidir.

   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında kadınlarımıza tanınan hakların daha da geliştirilmesi ve kadına yönelik şiddetin son bulması en önemli hedefimizdir. Medeni Kanun ve diğer Kanunlarla en temel haklarını özgürce kullanan kadınlarımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserleri, Devrim ve İlkelerine sahip çıkacaklarına olan inancımla 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler