SAMSUN TANITIM GÜNLERİ FESHANEDE YAPILDI

SAMSUN TANITIM GÜNLERİ FESHANEDE YAPILDI

SAMSUN TANITIM GÜNLERİNE MEHTERANLI VE KEŞKEKLİ AÇILIŞ

A+A-


Samsun Valiliği ve Samsun Konfederesyonu (SAMKON) öncülüğünde gerçekleştirilen "Samsun Tanıtım Günleri Fuarı" İstanbul Feshane'de yapıldı.

İlk olarak Eyüp Sultan Camide kılınan Cuma Namazından sonra Eyüp Meydanında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bir konuşma yaptı.

Bakan Kılıç konuşmasında ilk olarak 11 Mayıs Cumartesi günü idrak edilecek olan 3 Ayları tebrik etti.

Daha sonra ise Samsun sevgisi üzerine bir komnuşma yaptı.

Konuşma ve keşkek dağıtımında İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Galatasarayın ünlü futbolcuları Amrabad,  Emre Çolak,Sabri Sarıoğlu hazır bulundu.

Bakan Kılıç İstanbul Bafrasporlu genç futbolcularla toplu bir resim çekildi.

Tüm vatandaşlara10 Kazan Keşkek ikram edildi.

Mehteran Eşliğinde çalınan milli marşlarla yürüyerek Eyüp-Feshane’ye gelindi.

Bakan Kılıç'ın Almanya programından dolayı Feshaneye gelemedi.

Eyüp Feshanede yapılan 6.Samsun tanıtım günlerine Ak Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer ile diğer belediye başkanları ile bürokratlar katıldı.

Burada açılış kurdelesi kesildi.

SAMKON Yönetim Kurulu, Samsun ve İstanbul’da bulunan İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve birçok bürokrat eşliğinde kurdele kesim töreni ile 3 gün sürecek olan fuar başlatıldı.

SAMKON Samsun Konfederasyonu, Samsun Valiliği, Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 17 ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyelerimizin de iş birliği ile Samsun Tanıtım Günleri 10-11-12 Mayıs 2013'de İstanbul Eyüp Feshane de devam edecek.

Fuar alanında 100’e yakın stant kurularak Samsunun Tarihi yapısı, Turizmi, Yöresel Örf ve adetleri tanıtılıyor.

Ak Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç kurdele kesiminde  yaptığı konuşmada, "Samsun Tanıtım Günleri Şenliğinin hayırlı olmasını dilerken,nice şenliklerde bir araya gelme. Sizlere Samsun'un selamını ve havasını getirdik. Herkesin bir olması gerekir." temennisinde bulundu.

SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı açılış konuşmasına ,"Samsun'un örf, adet ve geleneklerinin tanıtılması ve yaşatılması için bu tür etkinliklere destek verilmesi herkesin sorumluluğu olmalıdır."diyerek başladı. 
Aşcı, konuşmasına şu sözleri ile devam etti. SAMKON, Samsun Valiliği, Samsun İl Özel İdaresi, 17 İlçe Kaymakamlığı ve 17 İlçe Belediyeleri ile her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Samsun Tanıtım Günleri programında büyük emeği olan SAMKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarına, SADEF Bölge Başkanlarına, SADEF Dernek Başkanlarına ve fuara katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Karadeniz'in İncisi Samsun'un örf, adet, gelenek ve göreneklerinin tanıtılması ve Samsunluların birlik ve beraberliklerinin güçlenmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimizi bizden sonraki nesillerinde devam ettirmesi tek temennimizdir.’’dedi.

Kurdele kesiminin peşinden stantlar gezildi.

Stantlarda sergilenen ürünler Feshaneye gelen bürokratlar ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Şölene  ayrıca CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.