On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı  Aşure etkinliği düzenledi

On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı Aşure etkinliği düzenledi

Havza'da muharrem ayı nedeniyle On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

A+A-

 Havza'da muharrem ayı nedeniyle On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından inşaatı devam eden ve Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan cemevinde düzenlenen aşure gününe CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Müftüsü İlyas Akyazı, CHP ilçe Başkanı Ertaş Çoban, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel, bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Samsun Milletvekili Zeybek, programda yaptığı konuşmada, cemevlerinin, camilerin bir birinden farkı olmadığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Dünya hızlı bir şekilde büyüyor ve gelişiyor. Önceden cemevi ihtiyacı bir şekilde karşılanırken şimdi evler artık yetmiyor ve cemevlerine ihtiyaç duyuluyor. Bizim için cami, kilise ne ise cemevi de aynı. Hepsi Allah'ın evi ve biz buralara sahip çıkmak zorundayız. Bu matem günü, bir daha Kerbelalar yaşanmasın diye, o günden ders çıkaralım diye yaşatılmakta. Birlik ve bütünlüğüne her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin."

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza'da gördüğü birlik ve beraberlik ortamının örnek teşkil ettiğini belirterek, "Aşure renkleri ve tatları ile Anadolu gibi. Farklı tatlardan oluşan bir bütün. Bizim ülkemizde olduğu gibi farklı kültürlerden oluşan büyük bir ülke. Bu güzellik ve beraberliğin bozulmaması için bir olalım, diri olalım." diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza'da bin yıldır hiçbir ayrımcılığın yaşanmadığını belirterek, "Türkiye'mizin etrafı bilindiği üzere ateş çemberinde, her taraf yanmakta ama bu topraklar huzur içinde. Buna kast edenler bizi bir bütün olarak karşılarında gördüler ve görmeye devam edecekler. Bizler Alevisi ile Sünnisi ile Kürdü ile Çerkezi ile kardeşçe yaşamaya devam ettikçe bu ülke hiçbir zaman namerde boyun eğmeyecek." dedi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel ise aşure günü için hazırlanan aşurenin 12 imamı temsilen 12 çeşit malzemeden hazırlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Alevi dedesi tarafından okunan dua ve Havza Müftüsü tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından kesilen kurban etlerinden hazırlanan lokma ve aşure davetlilere dağıtıldı.

on-iki-yildiz-kultur-bilim-egitim-ve-sosyal-yasam-vakfi--asure-etkinligi-duzenledi.jpgon-iki-yildiz-kultur-bilim-egitim-ve-sosyal-yasam-vakfi--asure-etkinligi-duzenledi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.