O Yerin Satışına Karşı Çıktılar

O Yerin Satışına Karşı Çıktılar

Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, İlkadım'da yeni inşa edilen hastane alanının yanındaki bin 17 metrekarelik alanın satışa çıkarılmasına tepki göstererek

A+A-
 "Senelerdir Büyükşehir'in tapusunda olan bir yerin, hastanenin faaliyete geçmesi ile satışa sunulması şuanda manidar bulmaktayız. Ne düşünülmektedir ? Herhangi bir proje var mıdır? Bu bir soru işaretidir?" dedi
 
 
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantısı  Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşti. 31 maddenin bulunduğu gündemde, SAMULAŞ'ın borçları yeniden sorulurken Büyükşehir'in satmak istediği araziyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubundan eleştiri geldi.
 
OLDU BİTTİYE GELDİ
 
İlgili komisyonda maddeye red gerekçesini izah ettiğini hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, "Bu komisyon çalışmasında olmayan genel kurul üyelerinin ve bilgisi olmayanların önünde tekrar etmek istiyorum.  Bahsi geçen 1017 m2’lik arazinin bitişiğinde büyük bir sağlık kuruluşu olan Büyük Anadolu Hastanesi kurulmuştur. Zaten kuruluşu biraz oldu bittiye getirilmiştir. Lakin bu şekilde yoğun trafik temposu olan bir noktaya hastanenin kurulması ile buradaki trafiğin sıkışacağı hepimizin malumudur. Yanında bulunan bu otoparkın Büyükşehir'in ve hazinenin malı olan bu arazinin otopark olarak kullanılması ve belediyemize ait bir işletme olarak işletilmesi oldukça makul ve mantıklıdır. Bunu hep birlikte evet oyu vererek onayladık. Bu şekilde olmasının arsa maliyetini birkaç yılda finanse edeceği kanaatindeyim. Her ne hikmetse senelerdir Büyükşehir'in tapusunda olan bir yerin, hastanenin faaliyete geçmesi ile satışa sunulması şu anda manidar bulmaktayız. Neden manidar bulmaktayız? Ne düşünülmektedir ? Herhangi bir proje var mıdır? Bu bir soru işaretidir? Öte taraftan bu arazinin satışından elde edilecek meblağ halihazırda bulunan borçların ödenmesine yetmeyecektir. Biz geçen genel kurulda borçlanma yetkisini belediye başkanımıza zaten verdik. Satmak ve borçlanmakla nereye varacağız? Mallarımıza sahip çıkmak zorundayız" dedi.
 
 
 
KAMU ADINA TALEP ETTİ
 
Komisyon toplantısında gündeme gelen ve MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola’nın SAMULAŞ'ın borçlarına ilişkin sorduğu soruyu yeniden gündeme getiren Tekcan, "Bu sorunun yanıtı ile ilgili bir gelişme var mıdır? Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı veya iştirakta olan şirketler nelerdir? Bu şirketlerin en son mali durumları 31.12.2018 – 31.05.2019 durumuna göre borç ve alacak durumlarını kamuoyu adına talep ediyorum. Bu konuda bir çalışma var mı? Yoksa ilerleyen günlerde bu konuda da bir bilgilendirme talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
 
ŞİRKET BİLANÇOSU
 
EKLENMELİ
 
Borçlara ilişkin söz alan Atakum Belediye Başkanvekili Hasan İpek ise, "Bundan sonraki borçlanmalarda şirketlerin bilançoları da ek olarak eklenirse bizler daha sağlıklı karar verebiliriz. Böylece daire başkanlarımız da sıkıntı çekmemiş olur.  Bundan sonraki borçlanmalarda ilgili şirketlerin bilançoları, borçlanma talebine eklenmesini talep ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.