Murat Arslan ; Ak Parti Gençlik Kolları'nın İmamı Sayılırım

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Arslan, bafra55.net Haber sitesine özel açıklamalar da bulunarak, eğer Bir gün İmamlık bize nasip olursa bunun sonunu getiririz, asla bırakmayız" dedi.

A+A-

Emre Şahinol'un hazırladığı, Selin Kılıç'ın röportajını yaptığı Bafra Konuşuyor programının bu hafta ki konuğu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Arslan oldu.

Röportajda Arslan hakkında çıkan haberlerden, Gençlik Kolları Başkanlığı seçim süreci ve sonrasına kadar her şey konuşuldu.

2 yıl önce genel merkezin, ilçe başkanlığının ve il başkanlığının onaylamasıyla gençlik kolları başkanlığı görevi şahsıma verildi. Gençlik Kolları yaş sınırlaması itibariye kendini sürekli yenilemekte olan bir teşkilat. Gençlik Kollarının 18-30 yaş sınırlaması var. Yaşı dolan arkadaşların yerine yeni arkadaşlar gelir. Bafra'daki araştırmalar sonucunda bu işi yapabilecek 25 kişilik bir yönetim kurulu üyesi belirledik. Tabi %80'i siyaset açısından tecrübeleri yoktu. Gündemde seçim yoktu, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla kongremizden yaklaşık 1,5 ay sonra erken seçim kararı alındı. Gençlik Kollarımız buna hazırlıksızdı ama "Aşk ile koşan yorulmaz." diyen bir genel başkana sahibiz. Gençleri ve yönetim kurulunu adapte ettikten sonra Allah'ın izniyle erken seçimin üstesinden geldik" dedi.

MUHABİR: BAŞKANLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞMAYI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ

Eğer siz başarı elde etmek istiyorsanız, belli hedefleriniz varsa kuru gürültüyü bırakıp iş yapmanız gerekmektedir. İş yapabilmeniz için ise birbirinize kenetlenmelisiniz. İstişare ve meşveret kültürünün olabilmesi için bu güçlerin birbiriyle anlaşması ve koordineli iş yapması gerekiyor. Yapılan toplantılarımıza ağırlıklı olarak milletvekili Orhan Kırcalı ve ilçe başkanı Av. İbrahim Semiz katılıp siyasete dair tecrübelerini gençlerle paylaşır. Bafra'nın, gençliğine önem veren belediye başkanı, başkan yardımcısı, milletvekili ve ilçe başkanı var. Gençliğe önem verildiği zaman ortaya daha farklı çalışmalar çıkıyor. Ancak gençliğine önem vermeyen siyasi partiler varlığını sürdüremezler.

6 yıldır bu teşkilatta görevli olduğunu aktaran Arslan,  2013 yılında 18 yaşına girer girmez görevlendirildim. Genel merkezimin uygun görmesiyle zaman içerisinde gençlik kolları başkanlığı tevdi edildi. Gençlik kollarında başarılı bir şekilde çalışmalar yürütmek istiyorsanız temelden bilgi birikimine ihtiyaç vardır. Siyasetin okulu teşkilatlardır. Bunun ilk kademesi gençlik kollarıdır. Cumhurbaşkanımız da gençlik kollarından başlayıp hiç muhalefet görmemiş bir iktidar partisinin genel başkanlığını yapıyor. Şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyor.

Gençlik kolları başkanı olur olmaz yönetim kurulu üyelerini belirledik. Üyeleri; siyasi ve hukuki işler, teşkilat başkanlığı, seçim işleri, yerel yönetimler ve sosyal politikalar birimi olmak üzere kendi alanında çalışmalar yapan başkan yardımcılığına atadık. İki yıl önce yani bu görev bize verildiği ilk zamanlarda, görevlendirilen iki yıllık süreyi tasarruflu kullanmak adına, siyasi ve hukuki işler başkanıyla bir eylem planı hazırladık. Birim başkanları kendi alanında yaptıkları fizibilite, saha ve araştırmalar sonucunda bir eylem planı ortaya çıktı.

Seçimden sonraki yaz döneminde Necmettin Nursaçan ile ilahi sanatçıları, tasavvuf müziği dinletisi ve sohbetin yer aldığı "Peygamber Efendimizi Anlama Programı" düzenledik. Bu programdan sonra ki yerel seçimin sonlarına doğru ise sanatçı Ahmet Yenilmez'in de katılımıyla "1915'ten 15 Temmuz'a" isimli tiyatro gösterisi sergiledik. Programın amacı, 1071 Malazgirt ile beraber Türklerin Anadolu'ya girişinden, 15 Temmuz'a kadar ülkenin ve milletin neler yaşadığını, vatandaşlara ve gençlere aktarmaktı. Bunların ardından, 2019 yılının son gecesinde sanatçı Bekir Develi'nin katılımıyla Anadolu İrfanı programını tertipledik. Bu programlar iki yıl önce, göreve başlamadan düzenlenen eylem planında vardı. İl ve ilçe teşkilatımızın bizden istemiş olduğu görevleri de harfiyen yerine getirmeye devam ediyoruz.

BAFRALILAR SİZİ İMAM OLARAK BİLİYOR AMA ASLINDA DEĞİLSİNİZ NELER DEMEK İSTERSİNİZ

Arslan son olarak, İmamlık, Kuranı Kerimden bildiğimiz üzere Furkan suresinin 74. ayetinde Allah bir duadan bahsediyor. "lil muttekîne imâmâ" diye bitirilen bir duada, "bizi muttakilere imam eyle" diye bir ifade var. İlk okuduğumda bende şaşırdım bildiğimiz imamlıktan mı bahsediyor acaba diye düşündüm ama değilmiş. İmam demek toplum önderi demektir. Beni bu şekilde adlandırmaları beni mutlu ediyor ve buna layık olabilmek için de gayret gösteriyorum. Eğer imamlık toplum önderi demekse başında bulunduğumuz kurumun Ak Parti Gençlik Kolları'nın imamı sayılıyorum.

İlahiyat fakültesinde son sınıfta okumaya devam ediyorum. Diyanette resmi olarak kadrolu veya sözleşmeli olarak imam hatipli ve müezzin kayyımlık görevlerinde bulunmadım. Fakat geçmişte dönem dönem imamlık yapmışlığım var. Bir gün bu kutsal görev nasip olursa sonunu getiririm elbette. Siyaset dışında son olarak şunları söylemek isterim ki, imamlık bırakılmak için başlanmamalı ve basamak değildir ki, yükselmek için kullanılmamalı.

Hazırlayan : Emre Şahinol
Röportaj: Selin Kılıç
Haber : Emre Şahinol

img-3065-660x440.JPG531043f4-1e59-4dd8-aa2c-01a6c0e8bd17-587x440.jpg864a38f1-d155-42e6-8119-817b75448422-660x440.jpg600db736-5597-4a0a-9f01-e15b9df9b150-352x440.jpg5532d308-4b9a-4e8d-87e9-b542e32f100e-587x440.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.