Kuduz Karantinası Diye Ortalığı Ayağa Kaldırdılar

Kuduz Karantinası Diye Ortalığı Ayağa Kaldırdılar

Hemen her gün sosyal medya hesaplarında virüs üzerine asıl haberler yayılırken bunlar birde "kuduz" karantinası eklendi.

A+A-

Sosyal medya üzerinden Samsun Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi ve çevresinde sahiplenilmiş ev köpeklerinin aşısız olduklarına ve kuduza sebebiyet verdiklerine dair iddialar ve görseller yayınlanmıştır. 

Atakum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce konu incelemeye alınmıştır. Konu hakkında İl ve İlçe Müdürlüğüne yazılı veya sözlü herhangi bir şikayet bildirimi olmadığı gibi belirtilen konularda herhangi bir hastalık da saptanmamıştır. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM “Asılsız olduğu saptanan sosyal medya üzerinden yapılan bir ihbar kapsamında öne sürülen şikayet konusunda Atakum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli incelemeler yapılmıştır. İl ve İlçe Müdürlüğü olarak bugüne değin hayvan hareketleri ve hastalıkları konusunda gereken duyarlılık gösterilmiştir. Bundan sonra da gösterilecek olup, vatandaşlarımızın böyle asılsız haberlere itibar etmemelerini, İl Müdürlüğümüzce özellikle zoonoz hastalıklar konusunda anında müdahale edildiğinin bilinmesini isterim. Müdürlüğümüz olarak zor günlerden geçtiğimiz bu zamanda vatandaşımızın sağlığını öncelikli olarak ele aldığımız bilinciyle hareket etmekteyiz. “ dedi.​

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.