İslam Tarihçilerinden Havza Ziyareti

İslam Tarihçilerinden Havza Ziyareti

11. İslam Tarihçileri Kongre ve Koordinasyon toplantısına katılan akademisyenler Havzayı ziyaret ettiler.

A+A-

 Samsun'da gerçekleştirilen ve iki gün süren 11. İslam Tarihçileri Kongre ve Koordinasyon toplantınsa 150 kadar akademisyen kültürel geziler kapsamında Havza’yı ziyaret ederek ilçenin tarihi mekânlarını gezdiler.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Metin Yılmaz koordinesinde Havza’ya gelen akademisyenleri Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz karşıladılar.

Tarihi Aşevinde yenilen yemeğin ardından ir konuşma yapan OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Metin Yılmaz iki gün süren 11. İslam Tarihçileri Kongre ve Koordinasyon toplantına 81 ilde bulunan üniversitelerde görev yapan bilim adamları ve tarihçilerin katıldığını belirterek; “ İki gün boyunca düzenlenen panel ve konferanslar ile Samsun bilim şöleni yaşadı. Kongremizin ikinci gününde 15 Temmuz Darbe girişimin tarihi kökenleri tarafından incelendi. Bu gün ise kültürel geziler düzenlemekteyiz. Bizleri misafir eden Havza Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza ilgilerinden ötürü teşekkür ederim. Havza tarh profesörlerimizin yoğun ilgisini çekti.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havzanın termal ve tarihi bir ilçe olduğunu belirterek; “Yaklaşık 2000 yıllık kaplıca suyu ve Cumhuriyet tarihinde ki önemli yeri ile ilk kıvılcımın yakıldığı Havza’da değerli hocalarımızı ağırlamaktan onur duyduk.” Dedi. İkiz konuşmasında ilçedeki termal suyu ve ilçenin tarihi özellikleri hakkında akademisyenlere bilgiler aktardılar.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise Havzanın gezi programına dahil edilmesinden ötürü mutluluk duyduklarını belirterek; “ Havza hem tarihi hem de coğrafi konumu ile önemli bir ilçe. Bu özelliklerinin yanı sıra termal turizmde de adından söz ettiren bir ilçe. Sizleri ilçemizde misafir etmek bizleri mutlu etti.” Dedi.

Bir süre Havza’yı gezen kafile Havza Atatürk Evini de ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.