Havza'da Kenevir Ekimi

Havza'da Kenevir Ekimi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam Havza’da bir dizi inceleme ve ziyaret için Havza’ya geldi.

A+A-

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ilk incelemeler kapsamında Gedik Tarım tarafından Şeyhsafi Mahallesinde oluşturulan buğday denem tarlasını ziyaret ederek burada Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı ve Gedik Tarım Ar Ge Sorumlusu Sencer Gedik’ten bilgiler aldı.

Sağlam ve beraberindekiler daha sonra yine aynı Gedik Tarım tarafından deneme ekimi yapılan 8000 metrekarelik endüstriyel amaçlı kenevir ekimi yapılan tarlada incelemelerde bulunarak tarla ve kenevir ekimi hakkında bilgiler aldı.

Gedik Tarım Ar Ge Sorumlusu Sencer Gedik  “Burada 8000 metrekare alanda kenevir ekimi yaptık. Şuana kadar herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadık. İnşallah Havza’da kurulması planlanan kenevir işleme fabrikasının faaliyete geçmesi ile bu ürün çiftçimiz için önemli bir gelir kapısı olacaktır.”dedi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam “Ekonomik getirisi olacak alternatif bir ürün olan kenevirin ekim bu yıl 2 bin 700 dekar olarak gerçekleşti. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıllarda daha artış gösterecek. Bu rakam bin 438 dönümdü 2019 yılında. Bu yıl Havza’da ilk kez 9 çiftçimiz 96 dönümde kenevir ekimi gerçekleştirildi.” dedi.

Sağlam’a, Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve İl Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.