GEREKLİ TEDBİRLER ZAMANINDA ALINSIN

GEREKLİ TEDBİRLER ZAMANINDA ALINSIN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Koronavirüs (COVID 19) salgını, Dünya ve ülkemizde can almaya devam ediyor.

A+A-

Ülkemizde ilk Koronavirüs (COVID 19) vakası 11 Mart 2020 tarihinde görülmesine rağmen sosyal hayatta herhangi bir kısıtlamaya gidilmedi. Gelinen durumda, belli yaş guruplarının sokağa çıkmaması, açık alanların kullanılmaması, seyahat kısıtlamasına gidilmesi ve bazı bölgelerde karantina uygulamasına gidildiğini görmekteyiz”.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Dünya Sağlık Örgütünün Koronavirüs (COVID 19) ‘ u tehlikeli salgın hastalık ilan etmesiyle birlikte ülkemizde de bir takım önlemler alınmasına rağmen salgının; Dünya ile ülkemizde hızla yayıldığını görmekteyiz.

SALGINI BİLİMLE YENECEĞİZ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bilim şüpheci ve sorgulayıcı olmakla birlikte, doğru bilgi paylaşımından asla taviz vermez. Bu salgın ancak! Bilimin başarıyla uygulanması ile önlenecektir. Sağlık Bakanı ve Bilim kurulunun çalışmalarını yakından takip ediyoruz”. Ülkemizde, Koronavirüs (COVID 19) salgınında başarılı olunması için bütün verilerin açık, ŞEFFAF olarak Halkımızla paylaşılması ve desteğinin alınması çok önemlidir. Halkın kuşku ve endişelerinin giderilmesi ile konulan kısıtlamalara tam olarak uyum sağlanması için; zamanında ve doğru bilgilendirilmeye ihtiyaç vardır. Ülkemizdeki tablo ne olursa olsun! Bölgesel ve birim yerleşimleri olarak halkımızla paylaşılmalıdır”.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “ Ülkemizin bu salgını en hafif şekilde atlata bilmesi için; Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu öncülüğünde, hekimler, hemşireler, yardımcı personel özverili biçimde salgınla mücadele etmektedir. Sağlık alanında çalışan ve kendi sağlıklarını tehlikeye atarak salgınla mücadele eden; hekimler, hemşireler, yardımcı sağlık personeli ile hasta nakillerinde görev yapan 112 Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının çalışmaları takdir ediyor ve alkışlıyoruz”.

SOSYAL DEVLET GEREĞİNİ YAPMALIDIR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Ülkemizde yaşanan olumsuz tabloyu ortadan kaldırmak ve salgının önüne geçebilmek için gerekli tedbirler anında alınmalı, uygulanmalıdır. İktidarın; “Evde kalın” söylemi yetersizdir “Evde Tutun” aşamasına geçilmeli, çok can kaybı olacağına büyük ekonomik kayıplar olsun. Can kaybının telafisi imkânsız fakat ekonomik kayıpların telafi imkânı vardır.” Sosyal Devlet “çalışana, çalıştırana, yoksula, işçiye, köylüye, emekliye, gündelik çalışan insanımıza, esnafın kepenk kapatanı ve işi bozulan herkese, devlet kara günde desteklere sağlamalıdır.

Sosyal devlet gereğini mutlaka yapmalı insanlarımızın evlerinde kalabilmeleri için gerekli tedbirleri almalı ve insanlarımızın her türlü ihtiyaçları bu süreçte karşılanmalı, sokağa çıkışı önlenmelidir.”

Zeybek; Boş vaatler, içi boş konuşmalar para etmiyor. Kara gün akçeleri devreye konulmalıdır. Kampanyaları ve yardımlaşmaları toplumun kendisi zaten yapıyor. Devlet gerekenleri mutlaka yapmalıdır. Yönetenlerin öteden beri uygulamalarının bedelini insanlarımız ödememelidir”.

Zeybek;” Geliri olmayan yurttaşlarımıza gerekli destekler mutlaka sağlanmalı ve yaşamları tehlikeye atılmamalıdır. Toplumun bütün kesimleri bu sıkıntılı süreci atlatabilmeleri için; ilgili kurumların ve Belediyelerin gerekli tedbirleri hızla almaları gerekmektedir. Ekonomi dursa da, hayatlar devam etsin”. Dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum