GELENEKSEL MİSAFİR AĞIRLAMA YEMEĞİ: KAZ TİRİDİ

GELENEKSEL MİSAFİR AĞIRLAMA YEMEĞİ: KAZ TİRİDİ

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından tirit programı düzenlendi,Tirit programına katılan Samsun Valisi Osman Tarihi Osmanlı Sofrasında, Samsun yöresinin geleneksel misafir ağırlama yemeği meşhur kaz tiridi yedi.

A+A-

Burada işletmeci Hüseyin Turgut’tan tirit yapımı ile ilgili bilgiler alan Vali Kaymak tiridin insanları bir araya getirmek adına bir bahane olduğunu belirterek; “ İç bölgemiz bunun bahanesini tirit ile bulmuş. Havza’da bu işi iyi yapan ilçelerimizin başında. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” Dedi.

Tirit ile ilgili bilgiler veren Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise tiridin bölge kültüründe sadece yemek olarak yer almadığını belirterek; “Dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelir, tirit yaparak sorunlarını konuşur, sohbet ederlermiş. Şimdi ise dostluk bahanesi. Tirit Havza ile bütünleşti. Havza'nın tanıtımı için çalışıyoruz ve çalışacağız." diye konuştu.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise katılımcılara teşekkür ederek, “Tirit tanıtımlar sayesinde ülke genelinde tanınır bir ürün haline geldi. Havza olarak tiride bağlı bir ekonomi gelişmekte. Kaz yetiştiriciliği, işlemesi ve ilçe ekonomisinde yer alması için çalışmalara başladık” dedi.

Programa Vali Kaymakamı yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, Havza TSO Yönetimi ile davetliler katıldı.

tirit-3.jpg

 

tirit-2.jpg

 

tirit-5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.