Emniyet ve Jandarma ekipleri ev ev denetim yaptı!

Emniyet ve Jandarma ekipleri ev ev denetim yaptı!

Emniyet ve Jandarma ekipleri pozitif ve temaslı kişileri evlerinde ziyaret ederek, kişilerin evlerinde olup olmadığını kontrol ediyor.

A+A-

UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR

Vali Zülkif Dağlı, pozitif ya da temaslı kişilerin sokaklarda dolaştığı yolunda bir çok ihbar aldıklarını vurguladı.

*Geçtiğimiz haftalarda vaka sayısıyla beraber, yoğun bakım yatışlarımızdaki artışın endişe verici bir boyuta geldiğiyle ilgili halkımıza uyarılarda bulunduk. Ancak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın da açıkladığı gibi ilimizde korona virüsü vakalarındaki artış alınan tüm önlemler ve yapılan tüm uyarılara rağmen bir türlü istediğimiz seviyelere inmiyor.

*Hala bize gelen ihbar ve şikayetlerde pozitif ve temaslı olup izolasyon kurallarına uymayan kişilerin aramızda dolaştığına dair bilgiler alıyoruz. Bu nedenle bu durumun önüne geçmek için Emniyet ve Jandarma ekiplerimizin desteğiyle ev ev sürdürülecek bir denetim sürecini başlattık.

KAPI KAPI KONTROL EDİLECEK

Güvenlik güçlerinin filyasyon ekipleriyle birlikte çalışacaklarını ve karantinada olması gereken kişilerin adreslerinin Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) üzerinden iletileceğini dile getiren Vali Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Güvenlik güçlerimiz, pozitif ve temaslı kişileri evlerinde ziyaret ederek, kişilerin evlerinde olup olmadığını kontrol ediyor. Kontrollerde evlerinde olmadığı tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanacak ve bu kişiler yurtlarımızda karantina altına alınacak.

*Şu an geldiğimiz tabloda hiçbir detayı atlamadan kapı kapı kontrol yapma durumundayız. Hedefimiz pandeminin etkisini ilimizde kırıp yeniden Samsun'u pandemiyle mücadelede örnek iller arasına sokmak, umarım bunu hep beraber el birliğiyle, en hızlı bir şekilde sağlarız.

emniyet-ve-jandarma-ekipleri-pozitif-ve-temasli-kisileri-kontrol-ediyor.png

emniyet-ve-jandarma-ekipleri-pozitif-ve-temasli-kisileri-evlerinde-ziyaret-ederek-kisilerin-evlerinde-olup-olmadigini-kontrol-ediyor.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.