Ekmek İsraf Etme

Ekmek İsraf Etme

Bafra Kaymakamlığında Düzenlenen Ekmek İsraf Etme Toplantısı

A+A-

Bugün Saat 15.30'da Bafra Kaymakamlık binasında yapılan ''Ekmek İsraf Etme''toplantısında yapılan kapmanyanın nedeni ve oluşturduğu zararlar dile getirildi. Ekmeğin önemi ve evde ekmek israfının önlenmesi gibi konuların konuşulduğu toplantıya ; Bafra Kaymakamı Ali Katırcı , Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Recep Durgun, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun , Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürü Fahri Kesepara, Bafra 75.yıl Huzur evi Müdürü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muzaffer Şahin, Bafra Fırıncılar Odası Başkanı katıldı. Toplantıda Konuşma yapan TMO Bölge Müdürü Fahri Kesepara ;TMO’nun ana faaliyet konusunu teşkil eden hububat içinde yer alan ve ekmeğin temel hammaddesini oluşturan buğday, açlıkla mücadele eden dünyada giderek daha stratejik hale gelmektedir.Toplumumuzun her kesiminin sofrasına giren ve nimet kelimesiyle özdeşleştirilerek kutsal kabul edilen ekmeğin israfı; çiftçinin buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleriyle görebilen Bakanlığımızı ve Kurumumuzu derinden üzmektedir.Ayrıca israf edilen her dilim ekmekte dünyadaki aç insanların hakkının bulunduğu da dikkate alınmıştır.Ekmek israfı nedeniyle ülkemizin yıllık ekonomik kaybı 1,546 milyar TL’dir. Bu rakam, dünya birincisi olduğumuz un ihracatından 2011 yılında elde edilen 1,605 milyar TL gelire eşdeğerdir.

Dünya gıda fiyatlarında dalgalanmalar yaşanırken, ülkemiz hububat piyasalarının istikrarını sağlayan TMO, temel bir gıda ürünü olan ekmeğin israfının önlenmesini görevinin bir parçası olarak görmektedir.

Ekmek israfı konusunu 2008 yılında kamuoyunun gündemine taşıyan TMO, 2012 yılında; Türkiye’de ekmek üretimi ve tüketimi, tüketim alışkanlıkları, ekmeğin israfı, israfın nerelerde ve ne şekilde gerçekleştiği hususlarını ortaya koyan bir araştırma yaptırmıştır. Araştırma sonuçları “Türkiye’de Ekmek İsrafı Araştırması” adı altında bir kitapta toplanmıştır.

Araştırma, israfın boyutları ile ekmek israfının önlenmesinde toplumun bilgilendirilmeye ve bilinçlendirilmeye ihtiyacı olduğu sonucunu ortaya koyduğundan böyle bir kampanyanın başlatılması görev bilinmiştir. dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.