ÇARŞAMBA TSO 'BÖLGESEL İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ' KURUYOR.

ÇARŞAMBA TSO 'BÖLGESEL İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ' KURUYOR.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarşamba Ticaret Borsası Meclis üyeleri, 2015 yılı birinci. Müşterek toplantısında bir araya geldiler.

A+A-

Toplantıya, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz’ın yurtdışında olması nedeniyle, Çarşamba Ticaret Borsası’nı temsilen Meclis Başkanı Nurettin Öztekin’in yanı sıra Oda’nın ve Borsa’nın Meclis üyeleri katıldı. 
 
Çarşamba ekonomisinin, Oda ve Borsanın projelerinin istişare edildiği toplantıda bir konuşma yapan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı.Ahmet Yılmaz,”Çarşamba Ticaret Borsası ile birlikte “Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi”ni kuracaklarının müjdesini veriyorum ve bu arada Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi” ile ilgili Makro Samsun Danışmanlık firması tarafından oda ve borsa meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirdik “dedi.
 
‘DESTEK OLAN BİR VİZYON DOĞRULTUSUNDA PLANLANMIŞTIR’
Sunumu hazırlayan Makro Samsun Danışmanlık firmasından kıdemli danışman  Oğuzdan Acar; “Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi” hakkında; “Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi” Oda ve Borsa üyelerine,katma değer yaratan, sonuç odaklı, fayda sağlayan, maliyet etkin hizmetler sağlayan, bir yapı olarak tasarlanmıştır. Ayrıca, “Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi” sürdürülebilirliğinin sağlanması adına, kendi gelirlerini oluşturabilen, kendi projelerini üretebilen ve bölgenin kapasitesinin gelişimine destek olan bir vizyon doğrultusunda planlanmıştır. Günümüzde KOBİ’lere ve bununla birlikte Ticaret ve Sanayi Odaları gibi iş destek mekanizmalarına yönelik, birçok finans kaynağı bulunmaktadır” diye konuştu.
 
‘BİRÇOK KAYNAĞIN GETİRİLMESİNE İMKAN SAĞLAYACAKTIR’
Ancak, bu finans fırsatlarına, yabancı dil, proje tasarımı ve uygulama yeteneği, İhtiyaç ve beklentilerin doğru analiz edilememesi gibi birçok sebepten dolayı, firmalar ve iş destek mekanizmaları yeterince ulaşılamadığı dile getiren kıdemli danışman  Oğuzdan Acar; “Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi, orta ve uzun vadede, finansa erişim noktasında bölgeye birçok kaynağın getirilmesine imkan sağlayacaktır. Bununla birlikte merkez gerçekleştireceği sektörel analizler, raporlar, araştırmalar ile bölgeye de katma değerli hizmetler sağlayacaktır. Özetle, Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi bölgenin kaynaklarını hizmete dönüştürecektir ve dinlediğiniz için hepinize ediyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.