BAŞKAN KILIÇ ENERJİ TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİ

BAŞKAN KILIÇ ENERJİ TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİ

Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında, enerji tüketimine ve tasarrufuna dikkat çeken

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, enerji kaynaklarımızın bilinçsiz kullanımı halinde aile bütçesi ile ülke ekonomisine büyük zararlar verdiği belirtilerek, insanların enerjiyi tasarruflu kullanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuyla ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamalarda şunları söyledi:

“Tüm dünyada hızlı nüfus artışına bağlı olarak, günümüzün en temel ihtiyaçlarından biri haline gelen enerjinin tüketimi de artmaktadır. Enerjinin bilinçli kullanımı, tasarrufun toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi ve alışkanlık haline gelmesiyle mümkündür. Enerjide dışa bağımlılığın neden olduğu riskler göz önünde bulundurulduğunda tasarruf, hem aile bütçesi hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir. 

Enerjide tasarruf, bugüne olduğu gibi geleceğe yatırımdır. Enerji günümüzde ülkelerin en çok önem verdiği konuların başında gelmektedir. Ülkeler bu alanda kendi stratejilerini geliştirmekte, ülkeler arasında enerji işbirlikleri ve anlaşmaları yapılmaktadır. Enerjiyi yönetenin, dünyayı yöneteceği bir döneme girdik. Türkiye de bu bağlamda özellikle son dönemde enerjisini büyük ölçüde bu alana aktarmış, devrim niteliğinde adımlar ile bir dönüşüme imza atmıştır.

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından uygulamasına başlanan, bir tasarruf ve verimlilik projesi olan ‘Sıfır Atık Projesi, Belediyemiz tarafından kararlı bir şekilde Bafra’mızda uygulanmaktadır.

Enerji tasarrufu; enerji arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması, çevrenin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele ve uyumda etkinliğin artırılması gibi hedeflerimizin en önemli unsurlarındandır. Çok yönlü faydaları göz önünde bulundurulduğunda konunun önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Enerji Tasarrufu Haftası’nın enerji kullanımı noktasında toplumumuzda farkındalığın artmasına, tasarruf ve verimli enerji kullanımının alışkanlık haline getirilmesine vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Tasarruf evde başlar 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkı sunmak için yapılacak olan enerji tasarrufu evlerde başlıyor. Evlerde yapılacak olan küçük ve basit uygulamalar sayesinde, önemli kazanımlar elde edebiliriz:
• Saniyede 1 damla su akıtan bir musluk günde 500 litre su kaybına neden olur.
• Çamaşır ve Bulaşık makineleri tam dolmadan çalıştırılmamalıdır.
• Beyaz eşya alırken A sınıfı enerjililer tercih edilmeli. (A sınıf ile klasik ürünler arasında %60 oranında enerji tüketimi fark eder)
• Tasarruflu ampullerle yüzde 80’e varan tasarruf sağlanabilir.
• Kullanılmayan zamanlarda şarj aleti, TV, bilgisayar ve radyo gibi elektrik aletleri prize takılı bırakılmamalı. Takılı bırakılan aletler, elektrik çekmeye devam eder. 
• Kış mevsiminde ortam sıcaklığındaki 1 derecelik azaltma ile yakıt tüketiminde % 5-7 oranında tasarruf sağlanabilir.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.