BAFRA'NIN YENİ GÖZDESİ “SEDDE”

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti bölgesinde başlatılan ve Bafra'nın çehresini değiştirecek Sedde Yolu Projesinde sona yaklaşıldı.

A+A-

Türkiye’nin verimli tarım ovalarından Bafra’da yatırımlarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi ortaklığı ile Sedde Projesi’ni bitirmek için son sürat çalışıyor.
Projeyle bölge geniş bir rekreasyona tabi tutularak, ilçenin en prestijli alanı haline gelecek.
Bafra İlçesi Fatih Mahallesi Sedde Yolu üzerinde hazırlanan çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarında sona geliniyor. Bafra için ciddi bir yatırım olan Sedde Projesi’nin birinci etabında, halk arasında ‘Gelin Köprüsü’ diye bilinen Çetinkaya Köprüsü’nden denize doğru akan Kızılırmak nehrinin her iki yakasında betonlama çalışmaları ve nehrin hemen sırtında bulunan Sedde Yolu’nda bin 250 metrelik peyzaj çalışması sürüyor. 
Toplam 65 bin metrekare alan içerisinde yürütülen proje; mavi ile yeşili Bafra ile denizi birleştirecek,  buluşturacak. Projenin birinci etabı 1,3 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde. Edinilen bilgiye göre; projenin birinci etabında, hali hazırda gezinti yolu, bordür ve baskı yol çalışmaları ahşap imalatlar, sulama ve yağmur suyu çalışmaları, yeşil alan çalışmaları ile bisiklet yolu çalışmaları tamamlandı ve geçici kabul aşamasına gelindi. 
Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bafra Belediyesi işbirliğiyle yapımına başlanan Sedde Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 
Yapılan çalışmalar ve eksikler hakkında vatandaşlarla Bafra55.Net olarak röportajlar yaptık.
Ve sedde de aileleri ile gelenler duygularını dile getirerek eksikliklerin yerine getirilmesi için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a çağrıda bulundular. 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum