BAFRALI RESSAM ÖĞRETMENDEN FATİH SULTAN MEHMET TABLOSU

BAFRALI RESSAM ÖĞRETMENDEN FATİH SULTAN MEHMET TABLOSU

Bafra İmam Hatip Ortaokulu; Görsel Sanatlar Öğretmeni Nuriddin ÇELENK, Fatih Sultan Mehmet' innefis bir tablosunu çizdi.

A+A-

İstanbul' un Fethi' nin 567. Yılı nedeniyle; bu çizimi gerçekleştiren öğretmen Nuriddin Çelek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi :
" Bafra İmam Hatip Ortaokulu koridorunda; kömürkalem kullanarak duvara çalıştım.
Amacım; çocuklarımızın geçmişte atalarının ne kadar büyük işler yaptıklarını anlamaları. Her gün okulda onları görerek; şanlı tarihlerini ve buna vesile olan büyüklerini hatırlamaları ve gelecek için, geçmişten cesaret alıp, daha büyük işler yapmalarıdır.
Odunun yanmadan kömürleşmesi. Bildiğimiz, mangal için üretilen odun kömürü. Sanatsal alanda kullanılmak için yapılan kömür kalemlerle yaptım." Bafra İmam Hatip Ortaokulu; Bafralı Görsel Sanatlar Öğretmeni Nuriddin Çelenk 22 yıllık bir öğretmen olup, ayrıca Bafralı birçok şair ve yazarın şiir, öykü, tarih konulu kitaplarının da kapak resimlerimi çizdi.
Çelenk, şöyle dedi: " Bir çok şair ve yazarın kitaplarını resimledim. Dergi kapakları çizimlerim oldu. Bazı isimler vermek gerekirse; kitaplarının kapak resimlerini çizdiğim şair ve yazarlardan bazıları şöyle : Kültür Bakanlığı ,Halk Şairi Birfani Mehmet Alan: " Köyde Çocukluğum ", "Her Çocuk Bir Çiçektir " Eğitimcİ, araştırmacı yazar Hasan Yiğit bey hocamın 7 kitabını resimledim ki; bunlar dan bazıları " Kayıp Çocuk, Kıbrıs Bizim Canımız, Aslanlı Paşa ",
Bafra İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü' nün edebiyat dergisi " Maarifhane "," Edebice Edebiyat dergisi( 10 civarında ) , " Hece Taşları "dergisi, Emekli öğretmen, şair, yazar, gazeteci Oktay ZERRİN' in " Dünya Çocukla Güzel " adlı kitaplarıdır."
Özel Haber . Oktay ZERRİN- Bafra

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.