Bafra'daki  Tezgahlarda Balık Bereketi

Bafra'daki Tezgahlarda Balık Bereketi

Samsun'un Bafra İlçesinde 1 Eylül’de sonra eren av yasağının ardından, Vira Bismillah diyerek Karadeniz’e açılan Bafralı Balıkçılar ve Yakakent’li balıkçılar, ağlarına takılan binlerce palamudun yanı sıra mezgit ve istavritle geri döndü.

A+A-

Ülke genelinde Denizlerde Balıkçılıkla  uğraşanlar 1 Eylül'den itibaren kısmen kalkan Av yasağının ardından Zonguldak, Dereköy,Yakakent ve Sinop kıyılarından denize bir umutla açılan balıkçılar kıyıya bol miktarda Palamut, Mezgit, İstavrit ve Barbunla geri döndüler.

Şuan bol miktarda balıkçıların ağlarına bol miktarda takılan  palamutların bir kısmı Alaçam’a, Bafra’ya ve Türkiye'nin çeşitli İl ve İlçelerine Yakakent’ten gönderilirken, Bafra’da tezgahlarda bollaşan palamut’un  tanesi 7 TL 'den alıcı bulurken, İri Mezgit kilosu 7.50 TL, İstavrit 7.50 TL,  Barbun 20 TL, Deniz Çuprası 30- 35 TL ve Deniz Somunu  20 - 25  TL 'den balıkçıların tezgahlarında yerini aldı.

 "Bu Sezon Palamut Bolluğu Yaşanabilir "

 Bafra balık arastasında yıllardır balıkçılık yapan Gönlübol Balıkçı işletme sahibi Kazım Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada ; Geçen sezona göre bu yıl 1 Eylül'den itibaren av sezonun yasağının kalkmasıyla birlikte Denize açılan Balıkçı kardeşlerimiz kıyıya boş dönmediler ve ağlarına başta oldukça bol miktarda ağlarına takılan Palamut, Mezgit, İstavrit ve Barbunla geri döndüler. Kazım, buda bizlere gösteriyor ki Karadeniz bu yıl cömertliğini gösterecek. Denize açılan balıkçı kardeşlerimiz öncelikle Palamudun bol olduğu söylüyorlar.Eğer ilerleyen günlerde de  Karadeniz Cömertliğine devam ederse bu yıl  palamut bolluğu yaşanacağını belirterek, şuan balık sezonunun geçen seneye göre daha bereketli geçeceğini düşünüyoruz dedi.

" Bolluğa Göre Palamut Fiyatlarında Düşüş Bekliyoruz"

Palamut’un bolluğundan dolayı bu sene azda olsa bir ihtimal hamsinin az olacağını tahmin ettiklerini belirten balıkçı Kazım Yıldırım, Zonguldak, Ordu, Sinop ve  Samsun kıyılarına  kadar palamut yoğunluğu var. Düşündüğümüz gibi Palamudun bolluğu bizlere tecrübe olarak  hamsinin az olacağını gösteriyor. Şu an bölgemizde 650 ile 3 bin kasa arasında balık tutuluyor. Balık bolluğu fiyatları da aşağı çekerek olumlu etkiliyor” diye konuştu. Vatandaşın balık özlemi de 6 ay sonra sona ermesiyle birlikte tezgahlara hücum ettiler.

 Yıldırım, tezgahlarda palamut bolluğu yaşandığını ifade ederek,bolluğa göre bir kaç gün veya hafta içinde Palamut fiyatlarında tane olarak  3 TL ile 4 TL arasında düşeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

2-658.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.