Bafra’da şeker pancarı istişare toplantısı

Bafra’da şeker pancarı istişare toplantısı

Samsun’un Bafra ilçesinde Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Şeker Pancarı İstişare Toplantısı düzenlendi.

A+A-

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun ve yetiştiriciler katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli “Amacımız önceki yıllarda şeker pancarı üretimi yapılan ilçelerde yeniden üretimi canlandırmak. Çarşamba Şeker Fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi ile özellikle Bafra, Çarşamba, Kavak, Ladik gibi ilçelerimiz başta olmak üzere şeker pancarı üretim kapsamına alınacak. Bu konuda sayın Valimizin de katılımı ile gerçekleştirilen toplantılar sonucunda melas ve küspesi dahil olmak üzere kendisinden ve yan ürünlerden yararlanabileceğimiz şeker pancarı ilimiz için bitkisel üründen çok kültür olup, ilimiz tarımına katma değer sağlayacaktır. Şeker pancarı enerjisi ve küspesi besin değeri en yüksek yemdir. Hayvanların severek tükettiği şeker pancarı küspesinin sindirim derecesi de yüksektir ve maliyeti düşüktür. Biz bu konuda İl İlçe Müdürlüklerimiz ile tüm sektör paydaşları ziraat odaları, üretici birlikleri ve üretici temsilcilerinin yanında görev alacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.