Akyar Su gün sayıyor

 Samsun Ladik’e 50 Milyonluk doğal minereralli İçme Suyu Tesisi Yatırımı!

A+A-

Karadeniz'in endüstri kenti Samsun'da yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de Ladik ilçesinde Akyar Su, 50 milyon TL'lik bütçe ile içme suyu şişeleme tesisi kurdu. Şimdilik 50 çalışan istihdam edilirken bu rakamın önümüzdeki günlerde 150'ye yaklaşması bekleniyor.

akyar-su-gun-sayiyor.JPG

Samsun’un en önemli doğal mineralli içme suyu şirketlerinden Akyar Su, büyük bir yatırımla Ladik’deki doğal mineralli içme suyu şişeleme fabrikasını faaliyete geçirdi. Tesisin kısa süre içerisinde deneme sürecine, ardından da tam kapasiteyle üretime geçmesi bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan Akyar Su Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zeybek, “Tesisteki teknik işleri tamamladık” ifadelerini kullandı

akyar-su-gun-sayiyor-001.JPG

Kısa süre içinde deneme üretimlerine başlayacaklarını belirten Zeybek, “Suyumuz, Orta Karadeniz Bölgemizin ilk ve tek ruhsatlı doğal mineralli suyu olma özelliğini taşımakta. PH değeri yüksek alkali su sınıfındadır. Debi ve rezerv olarak kaynağımız fabrikamıza uzun yıllar hizmet edebilecek durumda.” dedi.

akyar-su-gun-sayiyor-002.JPG

Akyar Su tesislerinde 120-130 kişi istihdam edilecek

Tesislerinin kurulma sürecinin COVID-19 salgını nedeniyle biraz uzadığını dile getiren Zeybek, “Tesisimizin kurulum maliyeti, yaklaşık 50 milyon lira olarak öngörülmekte. Rakamlar tesis üretime geçtiğinde güncellenecektir. İlerleyen zaman içinde saha ve üretimde 120 ila 130 kişi istihdamımız söz konusu olacak.” diye konuştu.

akyar-su-gun-sayiyor-003.JPG

 

Akyar Su

Suyun kaynağının tesise çok yakın olduğuna işaret eden Zeybek, kaynak ile tesis arasındaki mesafenin 350 metre olduğunu bildirdi.

akyar-su-gun-sayiyor-004.JPG

Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Zeybek ise, farklı ebatlarda şişeleme yapılacağını söyledi. Tesiste yıllık üretimin vardiyalara göre değişiklikler gösterdiğini anlatan Sarıtaş, “0,5 ve 1,5 litre pet hattımızda saatte 28 bin şişe, 5 litre ve 10 litre pet hattımıza ise saatte 2 bin 500 şişe üretim yapılması planlanıyor. Bardak hattımızda ise 21 bin bardak su üretecek. 19 litre damacana hattımız 500 ile 550, geri dönüşümlü damacana hattımız ise 1100 adet dolum yapacak. Doğal mineralli suyun doğal kaynak sularından farkı, suyun içindeki mineral oranının yüksek olması. Suyumuzun PH oranı 8,10 ila 8,20 arasında mevsime göre değişiyor.” açıklamasını yaptı.

Haber : Abdullah Özdemir
Derleyen : Emre Şahinol

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.