ZOR GÜNLER CHP İLE AŞILIR

ZOR GÜNLER CHP İLE AŞILIR

CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay partisinin 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

CHP’nin 89.Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’un Bafra İlçesinde de bir kutlama programı yapıldı.

İlk olarak Yeni Kent Meydanına çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunuldu.

Meydandaki programdan sonra ise CHP Bafra İlçe Başkanlığında bir açıklama yapıldı.

CHP Bafra İlçe Binasında yapılan açıklamada Oktay şunları söyledi. Oktay konuşmasında,’’ Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve Atatürkçü ve sosyal demokrat siyasi görüşünü benimsemiş olan Türk siyasî partidir. Çok partili düzene geçiş sürecinde tek parti iktidarını sürdürmüş ve Türkiye'de en uzun süre iktidarda bulunmuş parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak da anılır.

1 inci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu'nun işgal edilmesi ve 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Kurtuluş mücadelesi, 9 Eylül 1922'de düşmanın İzmir'de denize dökülmesiyle zafere ulaştı. Dünya'nın ilk anti-emperyalist savaşının zafere ulaşmasıyla, bu savaşın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, düşmanın denize döküldüğü tarihten tam bir yıl sonra 9 Eylül 1923'te Cumhuriyet Halk Partisini kurdular.

Cumhuriyet Halk Partisi o günden bu yana, 89 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için çalıştı, çalışıyor ve gelecekte de çalışacaktır. CHP zor günlerin partisidir. Ülkemizin yine bu zor günlerde CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Ve bu bilinçle Ülkemizin ve halkımızın hizmetinde olmaktan mutluyuz, gururluyuz.

CHP Cumhuriyetimiz ve Devletimizi kuran, kendi kurduğu devlete kendini tescil ettiren dünyada tek siyasi harekettir. CHP Devletimizi kurmakla kalmamış sürekli devrim ateşini yakan ve toplumlara örnek olan bir siyasi oluşumdur. Partimizin ilk genel başkanı önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’’Benim 2 Eserim Var. Biri Cumhuriyet, Birisi de CHP’dir.’’ Sözlerine bizler hep sadık kaldık. Bundan sonra da ebediyen sadık kalacağız. CHP Türk siyasi hareketine çok önemli projeler kazandırmıştır. Sürekli aydınlanma ilkesi ile toplumlara yol göstermede hep rehber olmuştur.

Partimizin 89.Yılı tüm ulusumuza aydınlık günler getirmesi, demokrasimiz ve cumhuriyetimizin ebediyen yıkılmaz kalesi partimizin 89.Yıldönümü tüm halkımıza kutlu olsun.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.