ZEYBEK;KİTAP OKUMAK AYDINLIKTIR

ZEYBEK;KİTAP OKUMAK AYDINLIKTIR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” TÜYAP FUARLARI” tarafından Samsun da düzenlenen Karadeniz 5. Kitap Fuarına katıldı.

A+A-

Fuar alanında, yazarlar, okuyucular ve kitap evi sahipleri ile sohbetlerde Kitap okuma sevgisinin ülkelerin, insanların gelişmesinde önemi ve kitapla buluşması çok sevindiricidir.

Zeybek; Bir ülkenin gelişmesinde kitap okumanın ve okutmanın çok önemli olduğunu, ülkemizin gelişmesi için kitap okuma oranlarının yükseltilmesi gerekmektedir. Karadeniz Kitap Fuarının, yazarla, okuyucu ve kitapları buluşturması bölgemizde hareketliliğe neden olmaktadır. Teknolojik gelişmelerin, basılı yayınların okunmasında azalmalara neden olduğu söylenmekle birlikte, bu fuarda bir kez daha Kitap’ın önemi ve farkını anlıyoruz. Fuar alanında, ailelerin, gençlerin oluşturduğu kalabalık sevindirici ve umut vericidir.

KİTAPLAR BİLGİ HAZİNESİDİR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Kitaplar bilgi, düşünce ve yenilikle birlikte farklı fikirlerin kuşaktan, kuşağa aktarılmasında önemli görevlerinin olduğunu biliyoruz. Fuar alanında Ailelerin çocukları ile birlikte kitap almaları, yazarlarla sohbet etmeleri, Kitap okumanın özendirilmesi için gerekli ortamların yaratılması gençliğimiz için çok önemlidir. Okumak ve okutmak devletin ve ailelerin öncelikli görevleri olmalıdır. Gelişmiş ülkeleri yakalayabilmek için hızla okuma olanakları yaratılmalıdır.

Zeybek; Ülkemizde ekonomik sıkıntılar bütün kesimleri etkilediği gibi; krizden en çok etkilenen kitap ve kırtasiye esnafı da sıkıntılar yaşamaktadır. Fuarların kısa sürelerde hareketlilik yaratması, yazar, çizer, satıcıların ve alıcıların buluşması hareketliliği artırmakla birlikte, farklı kitapların aynı alanda bulunması okuyuculara önemli fırsatlar sunması ve okuyucuların yazarlarla buluşması çok önemlidir.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bu yıl beşincisi düzenlene Karadeniz Kitap Fuarının iyi geçmesi bölgemizi ve bizleri sevindirir. TÜYAP Samsun yetkilileri artık profesyonelce çalışmalar yapmaktadırlar, Kitap Fuarının, yazarlarımıza, çizerlerimize, kitap evi sahiplerine, kitapseverlere, gençlerimize ve Ailelerine aydınlatıcı olmasını dilerim. Aileler ve genlerimize saygı, sevgilerimle başarılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.