Zap mahallesinde istiklal marşı

Zap mahallesinde istiklal marşı

Terör örgütü PKK'ya büyük bir darbe vurularak Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Zap Mahallesi güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti. Asker ve polisler bir binaya Türk bayrağı çekerek İstiklal Marşını söyledi.

A+A-

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21’inci gününde Şırnak'ın Silopi ilçesinde operasyonlar sürüyor. Asker ve polis ekiplerinin müşterek düzenlediği operasyonlarda Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan ve sınır hattındaki örgütün dağ kadrosu ile doğrudan irtibatlı olup, 3 kritik merkezden biri konumunda bulunan Zap mahallesi güvenlik kuvvetlerinin kontrolüne geçti. Akşam saat 16.20 sıralarında düzenlenen operasyonla Zap mahallesine giren askerler bir binanın üstüne Türk bayrağı açarak hep birlikte İstiklal Marşı okudu.

KANDİL'DEN EN BÜYÜK DESTEĞİN GELDİĞİ NOKTA 
Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün ana karargahı Kandil'den en büyük desteğin geldiği nokta olan Zap mahallesinde örgütün üs merkezi ele geçirildi. Çatışmaların en yoğun olduğu ve örgütün şehir yapılanması YDG-H'ya en ciddi desteğin Kandil kampından ulaştığı Zap mahallesine giren güvenlik güçleri, terör kampı haline gelen mahalleyi temizledi. 21 gündür devam eden operasyonda en kritik bölge olarak adlandıran Zap mahallesine giren güvenlik güçleri tuzakları bir bir imha ederken, mahallede genel bir temizlik operasyonu başlattı. Silopi'deki eylemleri koordine eden üst düzey 12 PKK yöneticisinin operasyonun başlaması ile birlikte Zap mahallesini terk ettikleri kaydedildi. Kandil'den gelen PKK militanlarının çatışmalarda YDH-H'lı grupları terk edip kaçtıkları ortaya çıktı. Silopi'de en fazla YDG-H militanın içinde yer aldığı mahallenin alınması ile birlikte örgütün sınır hattında dağ kadrosu ile doğrudan irtibat kurdukları 3 kritik merkezden biri güvenlik kuvvetleri tarafından dağıtıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.