ZABITADAN PAZAR DENETİMLERİ

ZABITADAN PAZAR DENETİMLERİ

ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında denetimlerde bulunarak, halkın güvenli alış veriş yapması için yoğun mesai harcıyor.

A+A-

Belirli periyotlarda yapılan denetimlerde ekipler standardın dışına çıkılmasına asla izin vermiyor. Halkın sağlığının korunmasını ön planda tutan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında meskenler pazarını gezerek denetimlerde bulundu. Meskenler pazarına sabahın erken saatlerinde denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri terazilerin doğru tartıp tartmadığını, tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin etiketlerinin bulunup bulunmadığını ve kuru gıdalarda ise üretim ve tüketim tarihlerini varana kadar her detaya titizlikle inceledi.
Yapılan denetimlerin vatandaşın hem sağlığı hem de maddi açıdan haksızlığa uğramaması adına çok önemli olduğunu vurgulayan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, “Belediyemizin zabıta ekiplerince, pastaneler, lokantalar, tatlı üretimi yapan imalathanelerinin denetiminin yanı sıra semt pazarlarımızda da ekiplerimiz denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Önce uyarılan esnaf daha sonra yapılan kontrollerde aynı hatayı tekrar etmişse o zaman cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.