Yurduseven: "İşsizlik sorunu çözülecektir"

Yurduseven: "İşsizlik sorunu çözülecektir"

Akp İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, "Bafra`nın her sorununa bir projemiz var" dedi.

A+A-

bafra55.net / Ayhan Aydemir

Siyasi parti başkanlarına Bafra`yı sorduk. İlk konuğumuz AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven oldu.

Bafra`da bin kişiye bir polis düşüyor bu sayı gece 6 bin kişiye bir polise ulaşıyor. Buna bağlı olarak ta gençlerimizin uyuşturucuya bağlılığı ve istihdam problemi var. Bu sorunları çözmek adına bir projeniz var mı?

150 bin nüfusa yaklaşan bir ilçemiz var. Bu durumda mevcut Emniyet mensubu sayımız yetersiz. Bafra’mızın 38 vilayetten büyük olduğunu hep söylüyoruz. Tabi bu konu da bizimde bir takım görüşmelerimiz oldu. Gerek Belediye Başkanımız ile gerek Milletvekili ve Bakanlarımızla gerekli girişimlerimiz oldu. Bu konu ile ilgili son zamanlarda yaygınlaşan aslında her dönemde belli oranda sorun teşkil eden gençlerimizin uyuşturucu ile bonzai veya farklı maddeler ile irtibatı bu boşluğa düşmeleri tabi polisimizin yetersizliği veya sayısının yetersizliği ile alakalı değerlendirilebilir. İnşallah Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet güçleri bu sorunu çözecektir. İşsizlik sorununa gelince bu sorunda Medikal OSB ile çözüme kavuşulacaktır.

Irmak Seddesi Projesi şuan için bir ilerleme gösteriyor mu? Sizce geç kalınmış bir proje mi?

Belediye başkanımız ile 2014 Mart seçim kampanyasında Bafra`mıza vaat ettiğimiz Irmak Seddesi projemiz inşallah DSİ ıslah çalışmalarını bitirdi. Büyükşehir Belediyesi ise peyzaj çalışması yapacak ve Bafra`mız güzel bir mesire alanına kavuşacaktır. Sedde projesi geç kalınmış bir projedir. Bu günümüzden çok daha önce hayata geçirilmiş olması lazımdı fakat bu günlere kalmış.

Bafra`da iki adet atıl konumda hastane binamız var bu binalar gelecekte nasıl kullanılacak?

Çetinkaya sırtlarında hastane inşaatı bizim için büyük bir sorun. 20 yılı aşkın bir süre önce Bafra halkının desteği ile yapılmış bir yer. Bu yer ile alakalı bu güne kadar gerek Gençlik ve Spor Bakanımız gerek ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`mız ile gerekli incelemeler olmuştu fakat bir sonuç alamadık ve değişen bir şey olmadı. Bu günlerde yine bir girişimimiz var inşallah bu sefer bir sonuç alacağız ve hizmete sunacağız. Bir önceki hastanemiz ile ilgili ise şu olur bu olur diyemem fakat kısa bir zaman içinde Bafra`mızın hizmetine sunulacaktır.

Bafra`da üniversite yetersizliği mevcut bu sorunu nasıl çözeceksiniz?

Turizm Fakültesi`nden sonra Bafra`ya yine bir Bafra İşletme Fakültesi adı altında fakülte geçen günlerde bakanlığımızca onaylandı. Bir sonraki hedefimiz ise Kızılırmak Üniversitesi adı altında bir üniversite kurmak inşallah bu da kısa zaman içerisinde netlik kazanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.