Yükümlülere Basınçlı Sulama Eğitimi

Yükümlülere Basınçlı Sulama Eğitimi

Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Basınçlı Sulama Sistemleri Eğitimi

A+A-

  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İş-Kur Çarşamba Hizmet Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Denetimli Serbestlik Yükümlüleri İçin 15 gün sürecek Basınçlı Sulama Sistemleri Kursu başladı.


            İnfaz hizmetlerinin başarılı bir şekilde yürütülebilmesi, yükümlülerin yeniden suç işlemelerinin en aza indirilmesi ve topluma kazandırılmalarının sağlanması amacıyla gerek kararlarının infazında gerek yükümlülerin meslek edinmeleri ve gerekse hayata hazırlanmalarında kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine gidilmektedir. Bu bağlamda Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İş-Kur Çarşamba Hizmet Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 20 yükümlünün katılacağı ve 15 gün sürecek olan “Basınçlı Sulama Sistemleri Kursu” Denetimli Serbestlik Müdürlüğü konferans salonunda bugün itibariyle başladı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından verilecek olan kursun açılış programında konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Canan SOĞUKPINAR “Müdürlük olarak yükümlülerimizin sadece infaz işlemlerini değil, onların yeniden suç işlemelerini engelleyecek her türlü destek mekanizmalarının hayata geçirilmesini için de çalışıyoruz. Onların toplumla bütünleşmesi ve hayata katılımları yönünde ihtiyaç duydukları her türlü program, seminer ve mesleki eğitimleri hazırlamak işimizin oldukça önem verdiğimiz bir bölümüdür. Bu hem yükümlülerimize hem de dolaylı olarak içinde yaşadıkları topluma önemli katkılar sağlamaktadır. Bu anlamda emeği geçen ve işbirliği yaptığımız başta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olmak üzere; İş-Kur Çarşamba Hizmet Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze yükümlülerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


            İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman AKMAN ise yapılan işbirliğinden memnuniyetini dile getirerek “Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ülkemiz adına çok önemli bir husustur ve Bakanlığımız bu çalışmalara son derece önem vermektedir. Bu gibi kurslarla ülkemizde basınçlı sulamanın kullanımının artırılması dolayısıyla toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanılmasını sağlamak nihai hedefimizdir. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 2006 yılından itibaren basınçlı sulama sistemi kullanan çiftçiler desteklemeye başlanmış, sistem maliyetinin % 50’si hibe olarak verilmektedir. Ayrıca 5 yıl süre ile 0 faizli kredi kullandırılmakta olup bu konuda destek isteyen vatandaşlarımızı ilçe müdürlüklerimizde yardımcı olmaktayız” dedi.​

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.