Karaciğerin Dostu, Öksürüğün Düşmanı İçin Hasat Dönemi Başladı

Samsun’un Alaçam ilçesi Yukarısoğukçam Köyü’nde siyah turp sezonu başladı. Üreticiler bu yılki hasattan memnun olduklarını belirtirken, üretim süreciyle ilgili detaylar Bafra55 mikrofonlarına yansıdı.

A+A-

Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Yukarısoğukçam Köyü'nde siyah turp üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Bölgede üretim yapan çiftçiler, bu yılki ürün kalitesinden memnun olduklarını dile getiriyor.

Bafra55 ekibi, köyde üretim yapan Nermin Kurt, İzzet Kurt ve köy muhtarı Gülseher Yüksel ile bir araya gelerek siyah turp üretim süreci hakkında bilgi aldı. Üreticiler, iklim şartlarının uygun seyretmesi ve toprağın verimli yapısı sayesinde bu yıl yüksek verim elde ettiklerini ifade etti.

Ekimden hasada kadar büyük emek isteyen siyah turp, bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı olmayı sürdürüyor. Üreticiler, ürünlerinin hem yerel pazarlarda hem de çevre ilçelerde yoğun talep gördüğünü belirtti.

Bilgilere göre, Yukarısoğukçam Köyü’nde gerçekleştirilen siyah turp üretimi, Alaçam tarımında hem ekonomik hem de kültürel açıdan önemli bir yer tutuyor.

33-145.jpg34-115.jpg35-108.jpg36-098.jpg37-090.jpg38-072.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.