Yılmaz, İktidarın Yerelde Ve Meclisteki Genel Sorunları Bafra'ya Yansımış Durumda

Aydoğan Yılmaz bafra55.net'in sorularını yanıtladı ve Çetinkaya Mahallesinde Yapılması Düşünülen Ve Bundan Önceki Belediye Başkanının Hizmet Anlamında Başlattığı Otogarın Değişmesi, AK Parti Siyasetinin Tutarsız Olduğunu Gösterir dedi.

A+A-

Muhabir:  SİZCE MUHALEFET NE DEMEK ?

İktidarın yapmayıp, yapmak isteyip yapamayıp, bununla beraber muhalefetle istişare edip daha iyi şeyler yapma adına bir şeyler üzerinde yoğunlaşmasının ve siyasi partiler olarak yanlış olan şeyleri gündeme getirmesi demektir. Muhalefetin önemi iktidara yön vermektir.

1.png

Muhabir:  BAFRA'DA MUHALEFET GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRDİĞİNİZE İNANIYOR MUSUNUZ ?

Yeni kurulan 3 senelik bir partiyiz. Bafra'da yerel seçimler ve genel seçimler tamamlandı. İttifakın bir parçası olarak bizim görevimiz, mevcut iktidar ve ittifak ortağının yaptığı yanlış ve doğruları gündeme getirmektir. Nasıl fakülte konusunda destek verdiysek, yanlış olan konularda da eleştirilerde bulunuyoruz.

Muhabir:  BAFRA'DA YANLIŞ GÖRÜP ELEŞTİRDİĞİNİZ NELER VAR ? DOĞRU BULDUĞUNUZ ŞEYLER NELER ?

İktidarın yerelde ve meclisteki genel sorunları Bafra'ya yansımış durumda. Temel sorun, ekonomi. Çiftçi şehri olmamızdan dolayı, ekonominin verdiği zararlar köylümüze büyük sıkıntı yarattı. Emeklinin, çalışanın ekonomide ezilmişliğinin yanı sıra, bir tarım şehri olmamızın önemiyle, tarımda kredilerin  ve faizlerin çok yüksek oluşu, ürünün yeterince pazarlanamaması, tarım girdilerinin çok olması, Bafra'da yaşayan ve ekonomisine katkı sağlayan esnafa da büyük etki oluşturuyor. Yerelde belediyenin yaptığı veya yapmak istediği şeyler konusunda da eleştirilerimiz elbette olacak fakat yerelin 1 senelik bir süresi olduğu için eleştiri konularına girmeyi doğru bulmuyoruz.

2.png

Belediye başkanının bazı projeleri var. Günümüz koşullarında bu tür sanayi sitelerinin yapılması için hem ekonomik anlamda merkezi hükümetten destek alınması gerekiyor, hem de belediyenin kendi bütçesinde bu işin yatırım bütçesi olması gerekiyor. Sanayi sitesi yapılırken, halktan para desteği alınacağı veya buradan dükkan talep edeceği düşüncesiyle yola çıkılırsa, insanların bunu yapma şansı çok zor. Şu dönemde esnaflar kendi kiralarını, sigortalarını veya bağkurlarını ödeme zorluğu çekiyor. Mesela Kırcalı'nın açıklamalarda bulunduğu 10 bin kişilik cami konusu gündeme geldi. İnsanlarda ise yönetim yapacak algısı oluşturuldu. Daha sonra belediye başkanı yaptığı açıklamada halkın yapacağını söyledi. Tabi ki caminin yapılması ihtiyaç, din bizim en hassas noktamız neticesinde. Ancak büyüklüğünün yanı sıra yeri de çok önemli. Yerinin Sedde yolunda olması dezavantajdır. Fakat o büyüklükte bir caminin orada olması, insanları oraya taşıması açısından çok zor olacaktır. Daha merkezi bir yere yapılsa daha iyi olabilirdi.  Merkezi hükümet bunu tamamen halka yıkmaktansa kendisi de biraz öncü olmak zorunda. Neticede halk bu projelerde bir yere kadar destek verebilir.

Muhabir:  EN SON MECLİS GÖRÜŞMESİNDE İTFAİYENİN ALTINDAKİ PARKA OZAN ARİF İSMİNİN VERİLMESİNİ GÜNDEME GETİRDİNİZ. OYSA BİR ÖNCEKİ GÖRÜŞMELERDE MHP O PARKA ŞEHİT TOLGA PEHLİVAN İSMİNİN VERİLMESİNİ İSTEDİ. BU TEKLİFİ NEDEN VERDİNİZ ?

Muhabir:  Öncelikle, şehitler bizim hassas olduğumuz konular. Bafra'da bir yere şehit isminin verilmesi bizim karşı  çıkacağımız ya da bu durum üzerine teklif vereceğimiz bir olay değildir.  MHP'nin meclis görüşmelerinde mevzusunu ettiği ve sadece konuşma esnasında gerçekleşen Şehit Tolga Pehlivan ismi, herhangi bir gündem maddesi haline gelmedi. 13 Şubat'ta ölümünün birinci yılını yad ettiğimiz Ozan Arif'in senesi itibariyle bu teklifi verdik. Tabi basına yansıyan haliyle, Şehit Tolga Pehlivan isminin üzerine bu teklifi vermiş olduğumuz algısı yaratılmak istendi. Bu da hiç hoş olmadı. Biz sadece Ozan Arif'in bu ülkede milliyetçi hizmet ettiğini düşünerek ve ölümünün birinci yılında anlamlı bir davranış sergilemek için gündeme getirdik. Fakat farklı algılar oluştu. Siyasi parti olarak biz bu tür şeylerden rant elde edelim istemeyiz.

Muhabir: YAPILACAK OLAN PROJELER ARASINDA OTOGARIN YERİNİN DEĞİŞMESİ VEYA HALİN 200 DÖNÜMLÜK MERAYA YAPILACAK OLMASI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR ?

CEVAP: Hal, Bafra'nın önemli konularından bir tanesi. Bununla ilgili proje üretilmesi bizim açımızdan da olumlu karşılandı. Fakat, halin yerinin tercihi konusunda çeşitli spekülasyonlar var. Mera üzerine yapılması veya tarım bakanlığından yer ile ilgili izin alınıp buraya yapılma düşüncesi, oradaki köylüler  tarafından tepkiyle karşılandı. 200 dönümlük bir alanın inşaat haline getirilmesi, köylülerin kendi hayvanlarını otlatabileceği bir alanın yok olması demektir. Yerin fiziki durumunun, lojistik ve ulaşım açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Aslında bu tür yerlerin hayvancılık ve tarım arazisinden çok, kullanılmayan araziler üzerinde yapılmasının taraftarıyız. Ulaşım konusunda ise bütün çiftçinin rahat ulaşabileceği, tır ve nakliyenin daha rahat hareket edebileceği alanlar düşünülmesi gerekirdi.

Çetinkaya mahallesinde yapmayı düşünülen ve bundan önceki belediye başkanının hizmet anlamında başlattığı otogarın değişmesi, AK Parti siyasetinde tutarsızlık olduğunu gösterir. Zihni Şahin'in ihaleye çıkarıp başlattığı yer, tarım arazisi olmayan bir yerdi ve bu alanın tekrar otogar olarak yapılması daha mantıklıydı. Güzergahında Sinop ve İç Anadolu'ya bağlanan bir kesim olması, hatta Kastamonu-Karabük yolu üzerinde olması da hareketlilik getirebilirdi. Ulaşım açısından eski yerinde olmasının daha rahat sağlanacağını düşünerek, Gümüşyaprak'ta olması bir anlam ifade etmiyor. Ak Parti'nin ve yapacağı hizmet anlayışının kişiselleştirilmesinin yanlış olduğunun, eğer bir hizmet yapılacaksa prim yapılmaksızın bir önceki belediye başkanının hizmetinin devam ettirilmesinin mantıklı olduğu düşüncesindeyiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.