Yavuz Selim Vakfı`nda tefsir dersleri

Yavuz Selim Vakfı`nda tefsir dersleri

Yavuz Selim Vakfı Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen Tefsir derslerinde Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk “Fatiha Suresi” tefsiri ile ilgili konferans düzenledi.

A+A-

foto-galeri-001.png

Yavuz Selim Vakfı Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen Tefsir Derslerinde Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk  ‘Besmele ve Fatiha Süresinin ’tefsiriyle 20.02.2017 saat20.30 da Yavuz Selim Vakfı Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda yoğun bir katımıyla Bafralılarla buluştu.

Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi Başkanı Hamit KILIÇ şunları söyledi “Tefsir derslerinin önemine dikkat çekerek, Yönetim Kurulumuzun özellikle Kur’an-ı Kerimi anlamak noktasında Tefsir Sohbetinin yapılmasının gerekliliği konusunda karar almıştık. Konuyla ilgili Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk hocamızı ziyaret ederek Bafra’mıza davet ettik. Sağ olsun hocamız bizleri kırmadı ve her Pazartesi saat 20:30’da Vakfımızda Tefsir Derslerinin devam edeceğinin sözünü verdi. Hemşerilerimizde sağ olsun gerçekleşen Tefsir Sohbetine gerekli ihtimamı gösteriyor. Bu çalışmayı yürüten Eğitim Komisyonumuza, Hocamıza ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

               Tefsir Dersine yoğun katılımın yaşanması nedeniyle Konferans salonuna sığmayan katılımcılar için Reyhan Okuma Salonuna Canlı yayın aktarıldı.

               Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk konuşmasında ‘Her işe Müslüman Besmele ile başlamalı.Besmele şeytandan Allaha sığınmaktır.Namazda en önemli şey Allah’ı anmadır. Kim Allah’ı unutursa, dünya ona dar gelir.Sıkıntı buhran yakasını hiç bırakmaz. Kim dünyada Allah’a ve Kur’anına yüz çevirirse, gündeminden düşürürse ahirette yüzü ağaracaktır. Kimde dünyada iken Allah’a ve Kur’an’a yüz yüzünü çevirirse ahirette yüzü aydınlık olacak parlayacaktır.

               Hayrı kime verdiğin değil kimin için verdiğin önemli.

Bir öğretici ve eğitimci de bulunması gereken en önemli özellik ilmi bilgisi değil, hitabı da değil, şeftaktir, en önemli özelliği ve en iyi öğretici ise bu konuda şefkat abideleri annelerimizdir.

İnsan Allah’ın tecellisinin sonucudur, mahlûktur, yani kökeni ahlak ahlaklı varlık demektir. Ahlakın dışına çıkması yaratılışın tam tersidir. Eskiden sokaklar eğitim yeri idi şimdi ise kötülük mekânı oldu. İşte insan eğitim iyi verilmeyince, fıtratının dışına çıkınca insan bir cani oluyor, yaratılışında ki Mahlûk, ahlaklı vasfını yitiriyor.” dedi.

Program Tefsir dersinin ardından katılımcılara çay ikramı ve sorulan sorularla devam etti. 

1-346.jpg2-316.jpg3-258.jpg4-171.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.