YAŞAR DOĞU’NUN ANITI AÇILDI

YAŞAR DOĞU’NUN ANITI AÇILDI

Efsanevi güreşçi Yaşar Doğu’nun memleketi Kavak ilçesinde yaptırılan anıtının açılışı gerçekleştirildi.

A+A-

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından yaptırılan eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu merhum güreşçi Yaşar Doğu'nun heykelinin açılış töreni düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz açılış sonrası yaptığı konuşmada, burada bulunan herkesin bu açılış sırasında heyecanlı ve sevinçli olduğunu belirterek, “Belki burada bulunanların çoğu tanımamıştır Yaşar Doğu’yu. Ama bizlere söylenenlerden dolayı bir imaj oluşmuştur kafamızda. O girdiği 47 güreş müsabakasının 46.’sını kazanmış ve Türk sporunu başarıdan başarıya sürüklemiş, Türk sporunun bir abidevi şahsiyetidir. Ölümünün üzerinden 54 yıl geçmesine rağmen Türk güreşi denince ilk onun isminin akla gelmesi sadece spordaki başarısından değil, aynı zamanda insani ve beşeri ilişkilerinde de efendiliği ile nezaketi ile, spora kattığı estetik ile değer kazanmış bir sporcudur. Belki de dünyanın çok az ülkesine böyle bir sporcu nasip olur. Onunla ne kadar gurur duysak azdır” diye konuştu.

YAŞAR DOĞU MÜZESİ NİSAN AYINDA AÇILIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan ve açılışı için hazırlıkları devam eden Yaşar Doğu’nun Emirli Mahallesi’ndeki müze evini nisan ayında açmayı planladıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Müzede yer alacak materyallerin toplanması ve açılışı sırasında organize edebileceğimiz etkinliklerin planlarını yapıyoruz. Bu anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"YAŞAR DOĞU ADI HİÇ UNUTULMAYACAK"
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da ilçe girişinde yaptırılan heykelin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, ünlü güreşçi Yaşar Doğu'nun spora verdiği önem ve Kavak Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Başkan Sarıcaoğlu konuşmasında, "Milli güreşçimiz Yaşar Doğu'nun Anıt Park'ta bulunan Anıt heykelinin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşar Doğu adı Kavak'ta hiç unutulmadı unutulmayacaktır" ifadelerini kullandı. 
Açılışa Başkan Yılmaz’ın yanı sıra, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Yılmaz Karagöz, Yaşar Doğu’nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Büyükşehir ve Kavak Belediyesi yetkilileri, Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.