YAŞANANLARI İNSANCA DEĞERLENDİRMELİYİZ

YAŞANANLARI İNSANCA DEĞERLENDİRMELİYİZ

Saadet Partisi İlkadım Gençlik Kolları Samsun Büyük Postahaneden ABD’de üç genç’in ve ülkemizde katledilen

A+A-

Özgecan için 20 Şubat Cuma günü 16.00’da Konak Sinemasının önünde yapacakları Basın Açıklamasına Paris yürüyüşüne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakerici Volkan Bozkır ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı davet etti.

Büyük Postahaneden mektupları gönderen partili gençler adına İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Eyyüb Okutan açıklama yaptı.

Mektupların muhataplarına ulaşmasının uzun süreceğini ve bu sebeple Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun İl Başkanlığına mektupları gönderdiklerini belirten Okutan ‘’ Onlar bu davetimizi kendilerine ulaştıracaklardır’’dedi.

Okutan ‘’ Amerika da öldürülen üç genç’imiz ve geçtiğimiz günler de yakılarak canice öldürülen Özgecan’a Allah’tan rahmet geride kalan yakınlarına sabr-ı cemiller diliyorum. Amerika da öldürülen gençler de bizimdir, Özgecan’da bizimdir. Fakat Amerika’da vahşice öldürülen gençlerimize haber değeri bile verilmedi. Batı medyası sustu ne yazık ki Ankara’da bu sessizlik korosuna müdahil oldu. Önce Paris’te, sonra ABD’de daha sonra Danimarka’da yaşanan olaylar bize yeni bir oyunun tezgâhlandığını göstermektedir.’’dedi.

ÖZGECAN’IN ASIL KATİLLERİ TV DİZİLERİ

Ülkemizde yaşanan vahşetin sebebinin ise sistemin çarpıklığından meydana geldiğini öne süren Okutan ‘’ Önce Ahlak ve Maneviyat düsturunun her alanda uygulanması bu olayların bir daha yaşanmaması için kâfidir. Yetersizde olsa kanunlarımızda müstehcen yayınlarla mücadele var onları neden işletmiyorsunuz? MSP-CHP Koalisyonunda bu gayet güzel bir şekilde işletildi ve ahlaksız yayınlarla amansız bir mücadeleye girildi. Bunu yapmak çok mu zor?                                        Tv programlarıyla insanlara tecavüz, cinayet, vurma, kırma, kesme, doğrama meşruuymuş gibi yansıtılıyor. Çok açık ve net söylüyorum; Özgecan’ın asıl katilleri Tv dizileridir.’’dedi.

Kalıcı çözüm politikalarının uygulanmadığını söyleyen Okutan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; ‘’  İdam cezası AB uyum yasaları çerçevesinde kaldırılmıştı. Bizler idam cezasının yeniden uygulamaya konması için “idam geri gelsin” diye ilgilileri en etkili şekilde uyardığımızı ve bu uyarımızın ne kadar haklı olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. İstenince bir gecede çıkan kanunlar gibi vakit kaybetmeden idamın acilen yasalarımıza konmasını, üç gündür kanayan bütün vicdanlar adına istiyoruz.’’diye söyledi.

KAFA AYNI KAFA                                                                                                                                                                    Okutan ‘’ABD’de üç genç’in öldürülmesine susan veya şöyle oldu, böyle oldu diyen zihniyet ne yazık ki ülkemizde de türeyi verdi. ABD’de ki bu olaya ses çıkarmayan kafayla, dans ederek protesto eden veya bu kız şöyle olmasaydı diyen kafa aynı kafadır. Ayrıca Şiddetin, vahşetin cinsiyeti olmaz. Bu olaya kadın penceresinden, erkek penceresinden bakmak yanlıştır. Böyle bir pencereden bakarsak 15 gün önce çocuğunu boğarak öldüren bir annenin sebep olduğu vahşeti nasıl okuyabiliriz? Her şeyden önce yaşananları insanca değerlendirmeliyiz ve insan penceresinden bakmalıyız. Bu sebeple yapacağımız basın açıklamasına tüm Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarını bekliyoruz’’ Diye söyledi.

Okutan Açıklamasının sonuna şu üç soruyu da ekledi;

     1-Fransa’daki o yürüyüşe katılmak için onca yolu tepip programlarınızı yarıda kesip koştura, koştura gittiniz, acaba bizim davetimize icabet edecekmisiniz?

      2-Katledilen gençlerin cenazesine katılma gereği duymadınız, dünya liderleri de duymadı ‘’ Hepimiz Müslüman’ız’’ yürüyüşü hazırlığı içerisinde olduğunuz için mi şehitlerin cenazesine katılmadınız?

      3- Sorumuz da Sayın Volkan Bozkır’adır. ; “ Benim kızıma olsa kendi elimle cezasını verirdim.” Demekte nedir? Acılı bir baba bunu duyduğunda ne yapar? Hapishaneyi mi bassın? Devlete insan öldürmek yakışmazda Devleti meydana getiren insana yakışır mı? Herkes eline silah alıp kendi işini kendi görecekse devlet ne için var?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.