Yakakent'te 19 Mayıs Çoşkusu

Yakakent'te 19 Mayıs Çoşkusu

Yakakent’te19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

A+A-

Yakakent ilçesinde  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında Saat 09.30’da çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Cumhuriyet meydanında yapılan çelenk sunma programı Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Murat Oral, daire amirleri, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Gaziler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Program sonunda Cumhuriyet Meydanından başlayarak kortej eşliğinde yürüyüş Cumhuriyet Caddesi üzerinden gidiş Atatürk Bulvarı üzerinden dönüş yapılarak program Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Yakakent Çok Programlı Anadolu Lisesi ile birlikte hazırladıkları program Saat 10.00’da Yakakent Cumhuriyet Meydanında başladı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Murat Oral yaparak şunları söyledi:

Bugünün Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. yıldönümü olduğunu ifade eden Oral, "Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik bizim geleceğimizdir. Gençlere değer veren onları en iyi şekilde yetiştirerek kişilik ve özverili kuşaklar olarak yarına hazırlayan milletler geleceğe huzur ve güvenle bakabilir.

Gençlerimize düşen en büyük görev ise, bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan Bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. 

İşte bizlere bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın kahramanları şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyorum” dedi.

Program İlçemizdeki lise öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörlerinin hazırladığı Bayan Futbol Maçı, Koordinasyon Çalışması, Bilek Güreşi Müsabakaları, Gençlik Koşusu, Halat Çekme gösterileriyle ve Yakakent Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.

Gösterilerin devamında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

İlimizde ve İlçemizde çeşitli branşlarda üçüncü olan öğrencilere İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Oral, ikinci olan öğrencilere İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Gürhan Demir, birinci olan öğrencilere Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Ulusal spor müsabakalarına katılan ve dereceye giren öğrencilere ödülleri Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya tarafından takdim edildi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan programa Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Gürhan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Murat Oral, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ahmet Örnek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çakır, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Kökduman, İlçe Mal Müdürü Şaban Gazikoç, İlçe Tapu Müdürü Mehmet Çinkaya, SASKİ İlçe Şube Müdürü Mehmet Verim, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Günel, İYİ Parti İlçe Başkanı Hamza Yakupoğlu, CHP İlçe Başkanı Selami Yaman Belediye Meclis Üyeleri, Turan Çakır, Saliha Korkmaz, Naile Yetmişbir, Muhteber Çevik, Mustafa Karagülle, Muhtarlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katılımı ile kutlandı.

yakakentte-19-mayis-coskusu-88.jpgyakakentte-19-mayis-coskusu-22.jpgyakakentte-19-mayis-coskusu-8.jpgyakakentte-19-mayis-coskusu-2.jpgyakakentte-19-mayis-coskusu-3.jpgyakakentte-19-mayis-coskusu-5.jpgyakakentte-19-mayis-coskusu-6.jpgyakakentte-19-mayis-coskusu-7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.