VEZİRKÖPRÜ GAZİ YBO’DAN BÜYÜK BAŞARI

VEZİRKÖPRÜ GAZİ YBO’DAN BÜYÜK BAŞARI

“Bu Benim Eserim” isimli matematik ve fen bilimleri proje yarışmasında Vezirköprü Gazi YİBO, bölge finallerine kaldı.

A+A-

Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya, Tokat, Ordu ve Giresun illerinden gelen 10 binin üzerinde proje başvurusunun yapıldığı “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında yapılan elemeler sonunda bölge finaline kalan 76 proje arasına giren Vezirköprü Gazi YİBO, bölge finallerinde Samsun’u temsil edecek.
3 fen bilimleri ve 1 matematik projesi olmak üzere toplam 4 eser ile 8-11 Nisan tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan bölge yarışmasına katılmaya hak kazanan Vezirköprü Gazi YİBO öğrencilerinin gözü Ankara’da yapılacak olan finallerde. Finaller ise 7-8-9 Mayıs tarihinde Ankara’da yapılacak.
Vezirköprü Gazi YİBO öğrencilerinin projeleri şöyle: Fen bilimleri projeleri rehber öğretmeni Seydahmet Çay nezaretinde Burak Arslan - Mahmut Önder’in hazırladığı “Görme engelliler için otomatik sürahi”; Dilek Çağlayan ve Enise Demir’in hazırladığı “Su pH sının alcea rosea bitkisinin çimlenme ve büyümesine etkisinin araştırılması”; Muhammet Arslan ve Tamer Çalışkan’ın hazırladığı “Sıcak içecekleri soğutmayan bardak” projesi ve matematik projesi ile Eşref Atik’in rehberliğinde M.Aslı Akkaş ve Şerife Düzeni’nin hazırladığı “9 nokta ve iç açılar toplamı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.