Vali Dağlı'nın 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi mesajı

Vali Dağlı'nın 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi mesajı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Vali Dağlı yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımızın “Çanakkale geçilmez” gerçeğini tüm dünyanın hafızasına kazıdığı şanlı bir destan olan Çanakkale Zaferi, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin nişanesidir.

Milletimizin en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale’de fitilini tutuşturduğu ateş, bağımsızlık uğruna birlik ve beraberlik içinde her şartta zafere ulaşılacağının müjdecisi olmuştur. Kahraman askerlerimizin azimli mücadelesi sonucunda milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı, İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna ilham vermiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zafer olarak andığı Çanakkale Zaferi, milletimizin harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

Aziz şehitlerimizin her bir karışını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettikleri bu cennet vatanı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek en ulvi görevlerimizdendir. İstiklâl şairimizin "Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz" diyerek işaret ettiği Aziz Milletimiz, her çağda ve her koşulda vatanın birliğini canı pahasına savunmaya devam edecektir. 

Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin önemini idrak ederek, gençlerimize ve gelecek nesillerimize bu bilinci aktarmak büyük bir onur ve vefa borcudur. Şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla, bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.        

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, hayatta olan kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.