Vali Dağlı: "Bafra, önemli bir tarım ilçemizdir"

Vali Dağlı: "Bafra, önemli bir tarım ilçemizdir"

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Bafra’da ziyaretlerde bulundu.

A+A-

Vali Dağlı ziyaretlerine Dedeli Mahallesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile başladı. Okul müdürü Demir, "Elmas" markasıyla ürettikleri domates turşusu, domates salçası, elma sirkesi ve elma pekmeziyle marka olma yolunda ki çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Ardından Örencik Mahallesinde oluşturulan Ceviz bahçesine ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Cevdet Türkmen, “Çiftçilerimize ceviz, badem, fındık, antep fıstığı gibi meyveler dağıttık. Cevizde Bafra için stratejik bir ürün çünkü lokumumuz var. Cevizden imal ediliyor. O yüzden ceviz üretimini arttırmamız gerekiyor. Tarım müdürlüğümüz bu konuda büyük gayretler gösterdi" şeklinde konuştu. Beraberindeki protokol ile birlikte fidan dikimi gerçekleştiren Vali Dağlı ise yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz haftalarda bulunduğum ziyaretlerde de belirttiğim gibi, Bafra çok önemli tarım ilçemiz. Bu manada tarımı nasıl moderne yapabiliriz, nasıl yerli katma değeri yüksek olan ürünleri ilçemize kazandırabiliriz. Bu manada bir çalışma yapıyoruz. Tabi burada zeytinin önemini biliyoruz. Cevizin önemini biliyoruz. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattık. Zeytinciliğin ve cevizin yaygınlaştırılması bunlarla ilgili çalışıyoruz. Tarım lisemizi de ziyaret ettik. Tarım lisemizi yeni bir konseptle yapılandırmayla yeni bir anlayış koyacağız. Burayı da fiziki bakımdan değil burada ki yönetim modeliyle, modernize edilmesiyle öğrencilerimizin buraya kazandırılmasıyla ilgili çalışma modeli üzerinde duruyoruz. Bunu da hayata geçirdiğimizde hep birlikte görmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

Ceviz bahçesini oluşturan Örencik Mahallesi Muhtarı Şaban Kurt, “ Burası atıl dikenlik bir yerdi. Bu sene burayı düzeltip ceviz ektik. Sayın valim, milletvekilimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız geldi. Onları gördük daha da teşviktendik. Bunun devamının geleceğini inanıyorum. 4 dönüm arazide 66 ağaç diktim. Hayırlısıyla büyümesini bekleyeceğiz” diye konuştu.

Yapılan ziyaretlerde Vali Dağlı'ya, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Orman Tosuner eşlik etti.

vali1-001.jpgvali2-002.jpgvali3-002.jpgvali4-002.jpgvali5-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.