Vali Çuhadar Adıyaman Halkı Adına SAMKON’a Teşekkür Etti

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Bafra55.net Habere yaşanılan depremle alakalı , yapılan çalışmalar hakkında özel açıklamalarda bulundu.

A+A-

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Bafra55.net Habere yaşanılan depremle alakalı , yapılan çalışmalar hakkında özel açıklamalarda bulundu.
6 Şubat 2023 tarihinde deprem üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili , 11 milyon kişiyi etkileyen depremde bugüne kadar 40.000’i aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti.
Bunun yanı sıra binlerce vatandaşımız yaralandı, binlerce bina ise yerle bir oldu.
Depremi büyük ölçüde hisseden Adıyaman’da ise depremzedeler için Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetimi nezaretinde Adıyaman OSB’de 30 dönüm üzerine Samsun Köyü kuruldu.
SAMKON’un yaptığı anlamlı çalışmadan dolayı Samsun Bafralı Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar konteynerlerden oluşan  Samsun Köyünü ziyaret ederek SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı , yönetimini ve emeği geçen herkesi tebrik ederek hayırları için Adıyaman halkının teşekkürlerini sundu.
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı Bafra55.net haberin canlı yayınladığı Samsun Köyü ile ilgili Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a bilgiler aktardı.
Başkan Aşcı açıklamasında,’’ Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), tüm Türkiye'yi yasa boğan 'asrın felaketi' sonrasında yıkımların meydana geldiği Adıyaman'da depremzede vatandaşlar için barınma ihtiyacını karşılayacak 'Samsun Köyü' projesini hayata geçirdik.
Samsunlu duyarlı vatandaşlar tarafından yardımlar toplanarak oluşturulan Samsun Köyü, Adıyaman merkez OSB sanayi sitesi içinde 30 dönüm arazi üzerine 100 ailenin barınacağı şekilde kurulmuştur. Konteyner kentte ayrıca her gün depremzedelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.
Depremzedelerin yarasına merhem olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak Adıyaman merkeze Samsun Köyü Konteyner Evlerini kurduk . 
50 adet konteyner evden oluşan yaşam alanı kurduk. Adına 'Samsun Köyü'nü verdiğimiz yaşam alanında tüm ihtiyaçlar düşünüldü. Konteyner evlerde kalacak olan kardeşlerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının kurulan mutfakta üç öğün yemek ikramı ile karşılanması, çamaşırhane için gerekli makina, gıda ve ayni malzemeler için depo olarak 10 adet çadırın kurulması, 250 adet ranza ve yatak alınması gerçekleşmiştir.
İhtiyaçlar için ayni ve maddi yardımların devam etmesi gerektiğini belirtmek isterim.  Aynı zamanda SAMKON yönetiminden Samsun Köyü'nde haftalık nöbetler tutulacaktır.
Deprem yardımı olarak toplanan her kuruşun bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sosyal sorumluluğu ve bilinciyle, depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya, acılarını paylaşmaya, maddi ve manevi desteklerimizi sağlamaya devam edeceğiz. Hayırseverlere, maddi ve manevi destek olan herkese, bölgede ilk günden beri insanüstü gayret gösteren SAMKON yönetim kurulu üyesi arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin.’’dedi.
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise Bafra55.net haber mikrofonlarına yaptığı özel açıklamada,’’Milletçe çok büyük bir acı, felaket  yaşadık. Yaklaşık Yunanistan büyüklüğü kadar bir alanı etkileyen, yaklaşık 3 Hollanda kadar büyüklüğünde bir alanı etkileyen bir depremle karşı karşıyayız. Felaketle karşı karşıyayız. Dünya üzerinde bugüne kadar 2 tane 7’nin üzerinde birkaç saat arayla yaşanmış bir olay maalesef olmamıştır. Bu da bizlere bu çağda bizlere rast geldi. Allah’ın bir takdiri. Bu konuda yapılacak bir başka bir şey yok. Bundan sonra kalan depremzedelerimizle neler yapabiliriz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depremin hemen peşinden duyarlı davranarak Adıyaman OSB’de Samsun Köyünü oluşturan , faaliyete geçiren SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ve bütün hayırseverlerinde aynı şekilde yardımlarda bulunmalarını ve bir an önce depremzedelerimizi konteynerlarına yerleştirmeleri lazım. Çünkü hava soğuk şu anda. Yardım yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum. AFAD’ın oluşturduğu yerlere konteyner kentlerimizin oluşmasına katkılarda bulunmalarını istiyoruz.   Ben ayrıca Bafralı hemşerilerimize selamlarımı da iletmek istiyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

vali-cuhadar-adiyaman-halki-adina-samkona-tesekkur-etti-002.pngvali-cuhadar-adiyaman-halki-adina-samkona-tesekkur-etti-003.pngvali-cuhadar-adiyaman-halki-adina-samkona-tesekkur-etti-004.pngvali-cuhadar-adiyaman-halki-adina-samkona-tesekkur-etti-005.pngvali-cuhadar-adiyaman-halki-adina-samkona-tesekkur-etti-006.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.