ÜRETİCİNİN ÇELTİKTE 2 TL BEKLENTİSİ

ÜRETİCİNİN ÇELTİKTE 2 TL BEKLENTİSİ

Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker; bu yılki çeltik ürünü için 2 Tl fiyat beklediklerini söyledi.

A+A-

Samsun'un Bafra İlçesinde yaklaşık 130 bin dönüm arazide çeltik ekimi gerçekleştiğini rekoltenin ise 80 bin ton olmasının beklediğini belirten Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker, bir ton çeltiğin maliyetinin 1.60 Tl. olarak belirlendiğini anımsatan Toker, şöyle devam etti: " Çeltik fiyatlarının 2 Tl altında satılması durumunda üreticimiz zarar edecektir. Buda gelecek yıl Bafra ovasında bu ürünün ekilmemesi anlamına gelmektedir. Bu sene iklim koşullarının iyi geçmesi nedeniyle verimin dönüm başına 800 ila 900 kg arası çeltik ürün bekliyoruz. ben buradan özellikle üreticilerimize şunu söylemek istiyorum. Bir yıl boyunca çocuk çoluğumuzla gece gündüz yarı belimize kadar, çamur ve suyun içersinde çalışarak hasat ettiğimiz çeltiğimizin değerinde satabilmek için çeltiğimizin rutubetini yani nemini 14 veya 15 olması için muhakkak Kurutma makinalarında kurutarak ürünümüzün randımanını artırılarak alıcıya götürülmesi halinde, alın teri ve emeğimizin heba olmamasını sağlamış oluruz.

"Bilmediğiniz ve tanımadığınız kişiye ürünlerinizi vermeyin”

Çeltikte, pazarlama sorunu yaşanıyor mu?”şeklindeki soruya cevap veren Toker, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgemizde, çeltikte pazarlama sorunu yaşanmıyor. Fakat, İlçemizde geçmişte üreticilerimiz bazı tüccarlara ürünlerini kaptırdılar. ellerinde evrakları olduğu halde ticaret kanununa göre tüccar iflas ettiğini açıkladığı için ürünlerinin parasını alamadılar. Bundan ötürü de, üreticimizde çok zor günler yaşadı. Buna benzer olayların yeniden yaşanmaması için bilmediğiniz ve tanımadığı firmalara ürünlerinizi vermeyin" şeklinde uyardı. TMO Alım Yapmayacak

Başkan Toker,TMO yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde çeltik ürününü depolamaya uygun depolarının olmadığını gerekçe göstererek bu sezon çeltik ürünü alımı yapmayacaklarını, ancak ürün fiyatlarının çok düşmesi halinde fiyatların dengelenmesi için müdahale edeceklerini belirttiklerini. söyledi. Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker, Lisanslı depoculuk için çalışma başlattıklarını konuyla ilgili kurumlar arası yapılan görüşmelerin olumlu yönde geliştiğini, çok kısa bir zamanda Bafra'ya tahıl depolarını kazandırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.