Üreticilere 625.000 Adet Brokoli Fidesi Dağıtıldı

Bafra ilçesinde Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde üreticilere 625.000 adet kışlık sebze fidesi (brokoli) fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Muharrem Nas’ın açılış konuşması ve bilgilendirmesi sonrası Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner bir konuşma yaptı.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra ve Bölgesindeki çeltik ekimi ve hasadı hakkında bilgilendirmek yaptıktan sonra kışlık sebze fidesi (brokoli) fidesi projesinde emeği olan herkese teşekkür ederek Bafra Ovası Bereketli bir ovadır diyerek sözlerini tamamladı.
Samsun İl Tarım ve  Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise yaptığı konuşmada,’’ Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Bafra ve 19 Mayıs  İlçe mahallerinde, öncelikli olarak su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlayan damla ve yağmurlama sulama sistemleri olmak üzere tava usulü sulama ile de çeltik üretimini yapan üreticilere 250 dekar alanda ekilmek üzere  625.000 adet kışlık sebze fidesi (brokoli) temini ile sahada yapılacak eğitim ve yayım çalışmalarıyla desteklenerek, çeltik üretimi yapan üreticilerin ikinci ürün olarak ihracata yönelik kışlık sebze üretim, verim ve gelirlerinin artırılması ile bölgesel kırsal kalkınma amaçlanmaktadır.

Samsun İli Kışlık Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında çeltik üretimi desteklenen ve üretim kültürü olan Bafra Ovasında yer alan Bafra İlçesi mahallelerinde ikamet eden çeltik tarımı yapan (tav usulü,  damla ve yağmurlama sulama ) üreticilere 250 dekar alanda 625.000 adet kışlık sebze fidesi (brokoli )temini ile sahada eğitim ve yayım çalışmaları ile desteklenerek, çeltik üretimi yapan üreticilerin ikinci ürün olarak ihracata yönelik kışlık sebze üretim, verim ve gelirlerinin artırılması ile bölgesel kırsal kalkınma amaçlanmaktadır. Projeden yararlanacak üretici sayısı yaklaşık 30 kişidir.
Proje ile İlimizde ihracata yönelik brokoli üretimi yapılarak kışlık dönemde atıl vaziyette kalan çeltik alanlarının üretime dahil edilmesi hedeflenmiştir.’’dedi.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ,’’Yerli ve Milli üretime ağırlık verilmelidir. Son zamanlardaki küresel iklim değişiklikleri ise üretimde etkili olmuştur. 
Samsun İli Kışlık Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında çeltik üretimi desteklenen ve üretim kültürü olan Bafra Ovasında yer alan Bafra İlçesi mahallelerinde ikamet eden çeltik tarımı yapan (tav usulü,  damla ve yağmurlama sulama ) üreticilere 250 dekar alanda 625.000 adet kışlık sebze fidesi (brokoli )temini ile sahada eğitim ve yayım çalışmaları ile desteklenerek, çeltik üretimi yapan üreticilerin ikinci ürün olarak ihracata yönelik kışlık sebze üretim, verim ve gelirlerinin artırılması ile bölgesel kırsal kalkınma amaçlanmaktadır.
Projeden yararlanacak üretici sayısı yaklaşık 30 kişidir.
Proje ile İlimizde ihracata yönelik brokoli üretimi yapılarak kışlık dönemde atıl vaziyette kalan çeltik alanlarının üretime dahil edilmesi hedeflenmiştir.’’dedi.
Konuşmalardan sonra ise Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Alaçam ,19 Mayıs, Yakakent Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker , Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşcı üreticilere kışlık sebze fidesi (brokoli) fidesi dağıtımında bulundular.

1-20221102110012.jpg3-972.jpg2-20221102110012.jpg6-333.jpg7-233.jpg8-166.jpg9-125.jpg10-125.jpg4-677.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.