Unutmadık, unutturmayacağız!

Unutmadık, unutturmayacağız!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, futbol tarihinin en acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989 yılına istinaden bir açıklamada bulundu.

A+A-

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsunspor'un ve Samsunluların en acı günü olan 20 Ocak 1989 yılı ve o elim kazanın yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Vali Dağlı yağtığı açıklamada; "Futbol tarihimizin en acı günlerinden birisi olan 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan’ın hayatını kaybettiği, bazı sporcularımızın ise yaralandığı trafik kazasının yıldönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.

Ülkemiz futbol tarihinin en acı hadiselerinden birisi olarak tarihe geçen bu kaza sadece şehrimiz ve Samsunspora gönül verenlerin değil, tüm spor camiasının ve futbol severlerin hafızalarında yer etmiştir.

Kırmızı beyaz renklerine ‘siyah’ rengin de eklenmesine neden olan bu elim kazanın yıl dönümünde; Ülkemizi, Samsunumuzu ve tüm spor camiasını büyük bir kedere boğan bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

Büyük taraftarıyla spor kenti olan şehrimizde bizleri gururlandıran Samsunsporumuzun kazanmış olduğu her bir başarı göğsümüzü kabartmakta, yeni galibiyetler için umut vermekte, heyecan uyandırmaktadır.

Bu düşüncelerle; 32 yıl önce yüreğimizi yakan kazayla, hayatlarını kaybeden Samsunsporlu kardeşlerimi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum