Ünlü Makyöz'ün hayatı sakin geçiyor

Ünlü Makyöz'ün hayatı sakin geçiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine yerleşen ünlü makyöz Arzu Yurter'in hayatı, filmlerin tersine sakin geçiyor.

A+A-

Özellikle son yıllarda moda halini alan korku filmlerinin aranan makyözü haline gelen Arzu Yurter, “Mesleğime başlarken makyajın bu denli geniş kullanımı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Beni yurt dışındaki meslektaşlarımın seviyesine getirebilecek, hayallerimin karakterlerini ortaya çıkartabilecek bir kurum olmayışı beni uzun yıllarımı alacak keyifli bir eğitim serüvenine yöneltti” dedi.
Eşi Sedat Bağcı ile otel işleten Yurter, makyaj eğitimlerine 2001 yılında başladığını, işini severek ve isteyerek yaptığını belirtti.
Yurter, “Görev aldığım bölümler ve dizi filmler, Bez Bebek, Kayıp Prenses, Arka Sokaklar, D@bbe 2, Cehennem 3d, Türkler Çıldırmış Olmalı filmlerinin yanı sıra pek çok klip, albüm kapak ve özel makyajlar ve belgesellerdir. Bunun dışında bir sosyal sorumluluk projesi olan; İrem Deniz, Ayşe Selen, Dilşah Demir, Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kaçargil ikilisinin yönetmenliğini üstlendiği ikinci uzun metrajlı film olan ‘Cin Evi Azap’ ismini taşıyan filmde ilk oyunculuk denemem oldu” dedi.
Hünerli elleriyle bir anda mankeni tanınmaz hale veya güzellik abidesine çevirebilen Arzu Yurter’e site komşuları makyaj yaptırmak için sıraya giriyor.
Arzu Yurter, “Ben film sanatçısıyım. Özellikle korku filmlerinin aranılan makyözü oldum. Örneğin zombi gibi türlerde plastik makyaj ve diğerlerinde kozmetik kullanıyorum. Bu arada kadına şiddet makyajım İstanbul ve yerel basında geniş yer aldı” diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.