"Üniversite ve şehir bağı çok güçlü olmalı"

"Üniversite ve şehir bağı çok güçlü olmalı"

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'ı ziyaret etti.

A+A-

Samsun Üniversitesi yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanırken AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın'ı makamında ziyaret ederek, üniversite hakkında bilgi aldı, bölümleri gezdi ve öğrencilerle bir araya geldi.

yusuf-ziya-yilmazdan-universite-ziyareti-2.jpg

Samsun'un ikinci üniversitesi olarak eğitim öğretime başlayan ve bir çok önemli bölümlerin bulunduğu üniversitenin bilimsel ölçekte bir çok başarılara imza atacağına gönülden inandığını ifade eden Yılmaz, üniversitelerin bir şehrin kalkınma, gelişim sürecine önemli katkılar verdiğini söyledi.

"ÜNİVERSİTELER ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENMEKTE"

Üniversitenin alanında bir çok başarı gösterecek donanımlı öğrencileri çalışma hayatına kazandıracağını vurgulayan Yılmaz, "Üniversiteler her alanda uzman yetişmiş akademisyenleri, eğitim verdiği öğrencileri ile hem ülkemiz hem de bulundukları şehirler için değerli bir hazine niteliğindedir. Ülkemizde iki üniversitesi bulunan şehirler arasında artık Samsun'da var. Kentimize önemli katkıları olacak. Üniversiteler bir kentin kalkınmasında önemli roller üstlenmektedir. Şehir ve üniversite bağı ne kadar güçlü olursa her alanda fayda bir o kadar artmaktadır. Bu zamana kadar olduğu gibi üniversiteler ve şehir bağlarının güçlü bir şekilde devam etmesi için hepimiz elimizden geleni yapacağız." dedi.

Yılmaz, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a da nazik ağırlamalarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.