ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYORUZ

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYORUZ

Bağımsızlığımızın, milli ve manevi değerlerimizin tehlikeye düşürüldüğü bir tablodan; milletimizin destansı bir direnişle ayağa kalktığı, kendi geleceğiyle ilgili kararları kendisinin alabileceğini ortaya koyduğu aydınlık bir tabloya geçişin ifadesi olan

A+A-

 TBMM’nin açılışı, aynı zamanda milletin birlik ve beraberliğinin tesisi, istiklalin ve istikbalin teminidir.

Müreffeh Türkiye’yi inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstlenecek olan çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır.

Bin yıllık medeniyetimizi inşa ettiğimiz Anadolu topraklarında milletimizi esaret zincirleriyle prangalamak isteyen müstevlilere, Akif’in diliyle “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım/Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyerek karşı duran milletimiz, dinini, mukaddesatını, değerlerini, namusunu, neslini ayaklar altına aldırmamak için bir mücadeleye girişmiştir. Bu mücadelenin öncüleri, ilinde, ilçesinde, köyünde toplumun sözünü dinlediği, kanaatine itibar ettiği, yolunda yürüdüğü hatta yolunda öldüğü kanaat önderleridir, din adamlarıdır, sarıklı mücahitlerdir. İşte bu öncülerin ortaya koyduğu enerjiyle yürütülen Milli Mücadele, 23 Nisan 1920’de Ankara’da, Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nı müteakip edilen dualarla açılan Büyük Millet Meclisi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Meclis’in açılışının 95. yılının hayırlara vesile olmasını diliyor, başta milletimiz olmak üzere tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.