ÜLKÜ OCAKLARI:GULCA KATLİAMININ 17. YILI DOLAYISIYLA BASIN AÇIKLAMASI

ÜLKÜ OCAKLARI:GULCA KATLİAMININ 17. YILI DOLAYISIYLA BASIN AÇIKLAMASI

Komünist Çin’in Doğu Türkistan Türklerine yönelik 1949’dan bu yana zaman zaman uyguladığı katliamlardan bir de 5 Şubat 1997’de Uygur Türklerine yönelik katliamıdır.

A+A-

400 civarında masum Türk’ün katledildiği bu menfur olaydan dolayı katil Çin’i kınıyor, bu katliamda ölen soydaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bölük pörçük olmuş Türk dünyasında 20. ve 21. yy.da birçok katliama maruz kalmıştır. Doğu Türkistan’da, Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Karabağ’da, Suriye’de birçok soydaşımız katledilmiştir. Devlet otoritesinin kaybolduğu, başıboşluk ve asayişsizliğin ayyuka çıktığı Suriye’de Türkmen soydaşlarımıza karşı katliam haberlerinin gelmeye başladığını içimiz yanarak takip ediyoruz. Mısır’daki Müslüman kardeşlerine, Suriye’deki Özgür Suriye Ordusu’na ağıtlar yakanlar söz konusu Türkmenler olunca sessizlik orucuna niyet etmektedirler. Kerkük’te, Suriye’de ve Doğu Türkistan’da zulme uğrayan Türkler için varsın devletimizin yetkili organları harekete geçmesin, bizler her daim onların duyulmayan sesi, tutulmayan eli olacağız.

Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Suriye’de, Güney Azerbaycan’da ve dünyanın başka bölgelerinde sıkıntı çeken, sosyal ve siyasal haklardan mahrum bırakılmış bütün kardeşlerimizin rahata kavuşacakları, özgür olacakları günü sabırla bekliyoruz. Özellikle Çin’in, İran’ın, Irak’taki peşmergelerin ve Suriye’de başıbozuk grupların eziyet ve baskılarının son bulmasını istiyoruz.

Gulca Katliamında ölen soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.