Türkiye’de İlk Kez Evde Eğitim Konferansı Düzenlendi

Türkiye’de İlk Kez Evde Eğitim Konferansı Düzenlendi

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu koordinatörlüğünde “Evde Eğitim Konferansı” düzenlendi.

A+A-

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu koordinatörlüğünde sağlık durumları nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerin evde ve hastanede eğitimi konulu “Evde Eğitim Konferansı” Samsun ilinde düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak alanında uzman Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Canan ALBAYRAK, Kafkas Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa Şahin BÜLBÜL, İstinye Üniversitesinden Dr. Melek SABUNCUOĞLU ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Dr. Sertan TALAS, LÖSEV Halkla İlişkiler Uzmanı Tuğba APAYDIN, Bafra RAM Özel Eğitim Öğretmeni Birol SUSAM ve Evde Eğitim Öğretmeni Fatma YILMAZ katıldılar. Konferansa ayrıca Atakum Milli Eğitim Müdürü İrfan YETİK, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Celal KARADELİ ve Özel Eğitim ve Rehberlikten sorumlu Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar ÖZDEMİR ve ilçe şube müdürleri katılmıştır.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan YETİK konferansın açılış konuşmasında; “ Sağlık durumları nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için uygulanan evde ve hastanede eğitim hizmetleri hem eğitsel hem de sosyal bir harekettir. 2023 Eğitim Vizyon Planında da yer alan, ihtiyaç duyan aile ve çocuklara evde eğitim konusunda gerekli alt yapı oluşturulacaktır. Eğitimin her alanında olduğu gibi özel eğitim hizmetleri evde eğitim hizmetlerinde de Türkiye’de ilk adımı Samsun ilinde atıyoruz” dedi.

Konferansta kanser tedavisi gören, hastanelerde fen öğretimi gören çocukların eğitimi, sağlık sorunu yaşayan çocukların evde eğitimi akademisyenler tarafından dinleyicilere aktarılmıştır.

Evde eğitim hizmetlerinde Türkiye modelinin ortaya çıkarıldığı konferansa akademisyenler, rvde rğitim veren sınıf ve branş öğretmenleri, rehber öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri katılmıştır.

Konferans bitiminde akademisyenlere plaketleri Bafra İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Celal KARADELİ, Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İlker KARAKAYA ve Atakum Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Mustafa YİĞİT tarafından takdim edilmiştir.

1-771.jpg

2-763.jpg

3-631.jpg

4-442.jpg

5-300.jpg

6-213.jpg

7-147.jpg

8-099.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.