Türkav Bafra Şubesi srebrenitsa soykırımı‏

Türkav Bafra Şubesi srebrenitsa soykırımı‏

Bosna’da Srebrenitsa’da Avrupaʼnın ortasında, güya medeniyetin beşiğinde dünyanın gözü önünde yapılan katliamın adıdır…

A+A-

Dünyanın gözü önünde yapılan ve kamuoyunun sadece olup-bitenleri seyretmekle yetindiği bu katliamı unutturmayacağız…

              Bosnaʼnın Srebrenitsa kasabasında işlenen katliamın 20. yıl dönümünde, katliam kurbanlarına Allahʼdan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. TÜRKAV Başkanı Gıyas VAROL, Srebrenitsa’da 11 Temmuz 2095’te işlenen katliamın 20. yıl dönümü münasebetiyle ilgili şunları ifade etti:

             Savaş öncesi Srebrenitsaʼda yaklaşık 30 bin Müslüman yaşıyorken, bugün bu oran sadece 5 bin civarındadır. Zira bölgedeki Müslümanların çoğu 1995 yılındaki savaş esnasında ya katledilmişler ya da oradan sürülmüşlerdir. 10 bin kişinin Türk olması ve dini kimliği sebebiyle katledildiği tahmin edilmektedir.

 

BM Güvenlik Konseyi 16 Nisan 1993´te yaptığı olağanüstü toplantıda 820 ve 824 No´lu kararla Saraybosna, Tuzla, Jepa, Goojde, Bihac ve Srebrenitjayı güvenli bölge ilan ederek BM korumasına aldı. Şu ana kadar bu bölgelerde 370 toplu mezar bulundu.

 

Srebrenitsa katliamı, Avrupaʼnın ortasında, dünya kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiştir. Birleşmiş Milletler Srebrenitsaʼyı güvenli bölge olarak ilan etmiş Müslüman Boşnakların silahlarını teslim almış. Sırplar kente saldırınca, Birleşmiş Milletler Müslüman Boşnakları korumamış. Silahlarını geri vermemiş. Daha sonra ise kendilerine sığınan sivil halkı Sırp askerlerine teslim etmiştir.  Özellikle Avrupaʼda, bu gibi alçakça işlenen cürümlerin artık geçmişte kaldığı düşünülürken, tüm dünyanın gözünde katliam yapılmış. ABD, AB ve Birleşmiş Milletler bu soykırıma seyirci kalmışlardır.

 

Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük katliam Srebrenitsa'da yaşandı. Güvenli bölge olarak ilan edin alanlarda 312 bin kişi öldü; Bunların 35 bini çocuktu… 50 bin kadın tecavüze uğradı. 2 milyon kişi evini terk etti. 18 bin kişiyse hala kayıp. Sırplar savaş sırasında katlettiği Müslümanların cesetlerinin bulunduğu toplu mezarların bulunmaması için özel çaba sarf etmişler Bunda da uzun yıllar başarılı olmuşlardır. Toplu Müslüman mezarları yıllar sonra bulunmuştur.

 

            Varol şunları söyledi:’’Bu soykırım, dünyanın neresinde olursa olsun haçlı zihniyetinin Müslümanlar üzerindeki emellerini açığa çıkarması bakımından bir ibret vesikasıdır. Bu soykırımı gerçekleştirenler başta Karadziç ve Mladiç olmak üzere hemen hepsi batılı istihbarat servislerinin ve Rusya’nın himayesinde Müslüman kanı akıtmışlardır.

 

Bu gün Avrupa’nın ortasında Bosna’da yaşanan bu insanlık dramın katliamın sebebi, Dağlık Karabağ’da Hocalı’da yapılan katliamın sebebi, Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Özerk Bölgesinde yaptığı Katliamın sebebi O insanların Müslüman Türk olmalarıdır. Dünyayı yöneten Emperyalist küresel güçler her fırsatta tarihin derinliklerinden getirdikleri Müslüman Türk düşmanlığını hayata geçirmektedirler.         

‘’Komşularla sıfır sorun” söylemiyle meseleleri çözmeye çalışan Türk Dışişleri’nin son yüz elli yıldır Türk ve İslam Âlemine yapılan soykırımlardan ders alması gerekmektedir. Binlerce yıl geçse de bu zihniyet emellerinden vazgeçmeyecektir. Bu bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir.’’

                                        Bu vesile ile Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah’ tan rahmet Türk Milletine de sabır dilerim.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.