TÜRK EĞİTİM SEN ; “TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

TÜRK EĞİTİM SEN ; “TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Fedakârlığın, şefkatin ve özverinin timsali, kutsal mesleğin neferi değerli öğretmenlerimiz; Başöğretmen Atatürk’ün “ Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” vecizesinden hareketle geleceğimizin teminatı gençleri yetiştiren, toplumların şe

A+A-

Fedakârlığın, şefkatin ve özverinin timsali, kutsal mesleğin neferi değerli öğretmenlerimiz; Başöğretmen Atatürk’ün “ Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” vecizesinden hareketle geleceğimizin teminatı gençleri yetiştiren, toplumların şekillenmesinde söz sahibi olan kuşkusuz ve mutlak öğretmenlerdir.

                Kıymetli meslektaşlarımız, gelecek nesillerin sizlere emanet edilmesinin, bilinç ve şuuru ile hareket ederek, sadece öğretim noktasında değil, vatana, millete ve topluma faydalı, ahlaklı, dürüst, çalışkan, üretken ve karakterli gençler yetiştirmek için eğitim noktasında da üstün çaba gösteriyorsunuz.

                Değerli öğretmenlerimiz, yıllarca toplumda itibarsızlaştırılmaya maruz bırakıldınız. Öğrenci ve veli şiddetine maruz kaldınız. Suçsuz yere şikâyet edildiniz. Sizi koruması gereken bakanlık sürekli sizi eleştirdi. Bakanlığın yanlış politikaları nedeni ile itibar kaybettiniz. Düşüncelerinizin farklılığı nedeniyle fişlendiniz. Yöneticilik hakkınız elinizden alındı. Alın teriniz, emeğiniz çalındı. Ekonomik olarak çöktünüz. Performansınızı ölçeceğiz dediler. Kimi zaman görmezlikten gelindiniz. Kimi zaman mobbinge maruz kaldınız. Sürekli eğitim sistemi değişti. Başarısızlığın faturası hep sana kesildi. Siyasal kadrolaşma yüzünden hak ettiğiniz değeri bulamadınız. Öğrenci öğretmene not verecek dediler. Eksikliği kendilerinde hiç görmediler.

Bunca itibarsızlaştırma çalışmalarına rağmen motivasyonumuzun ve performansımızın asıl kaynağı bu güzel ülkenin geleceği olan güzel çocuklarımıza duyduğumuz sevgimizdir. Gölge etmeyin başka ihsan istemez. Yurdumuzun en ücra köşesinde körpe dimağlar İstiklal Marşımızı gururla söylüyorsa; biliniz ki orada kendisini ülkesine adamış vefakâr, cefakâr öğretmenler sayesindedir.

                İş güvencemizin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, çeşitli bahanelerle 657 sayılı DMK'nın değiştirilerek memur kavramının değiştirilmek istendiği herkesin malumudur. Türk Eğitim-Sen dün olduğu gibi bugün de mücadelesini sürdürecektir. Hukuksuzluğun karşısında ve üyesinin yanında olan Türk Eğitim-Sen güven kapısı olmaya devam edecektir.

               Türk Eğitim-Sen olarak bütün bu olumsuzluklara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan saygıdeğer öğretmenlerimizin ve diğer eğitim çalışanlarının öğretmenler gününü kutlarız.

HAKAN EROĞLU

TÜRK EĞİTİM SEN BAFRA İLÇE BAŞKANI

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.