Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Feyyaz Yörük'ten Eğitimde Şiddete Tepki

Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Feyyaz Yörük'ten Eğitimde Şiddete Tepki

Türk Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı Feyyaz Yörük geçtiğimiz günlerde öldürülen okul müdürü ve eğitimde şiddete karşı bir mesaj yayımladı.

A+A-

Türk Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı Feyyaz Yörük geçtiğimiz günlerde öldürülen okul müdürü ve eğitimde şiddete karşı bir mesaj yayımladı.

"Unutmayalım; öğretmeni korumak, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak demektir. Öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymet demektir. Çalışanlara karşı şiddeti önleyecek etkili yasal tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir. artık vandallık boyutuna gelen bu cüretkarlık ve pervasızlığa son verilmelidir. Diliyoruz ki, bundan sonra eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlar gereken yaptırımlarla muhatap olurlar ve şiddet olaylarında yapanın yanına kar kalmaz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideleri getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması hükme bağlanmalıdır. Ailelerimiz şunu bilmelidir ki, öğretmenlerimize karşı sergilenen çirkinliklere ve vandallara karşı toplumsal müeyyide uygulamazsak, sadece öğretmeni değil, aslında çocuklarımızın geleceğini de kaybediyoruz. Ailelerimiz, velilerimiz ve toplumumuz, bu Vandalları sosyal hayatımızda tecrit edecek bir tutumu geliştirmelidir. 10 Mayıs 2024 Cuma günü iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ÖĞRETMENE ŞIDDETE HAYIR diyoruz! Tüm meslektaşlarımız sesimize destek olmaya ve bir hafta süresince siyah kokart ile derslere girmeye davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum